4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'in 'kurtuluş' yıldönümüne doğru

MERSİN'İN 'KURTULUŞ' YILDÖNÜMÜNE DOĞRU

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nce gerçekleştirilecek olan kutlamalara halkın yoğun katılımının sağlanması amacıyla gerçekleştirilen 'İstişare Toplantıları'nınsa tamamlandığı bildirildi.

Mersin'in kurtuluşunda dili, dini, ırkı ve kimliği her ne olursa olsun herkesin canını, kanını ve malını feda ettiğini hatırlatan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yine aynı şuurla ortaya konulan şanlı mücadelenin yıldönümünde de köyle kentli herkesi bir araya getirmek istediklerini anlattı. Bu noktada da mahalle muhtarlarıyla başlatmış oldukları 'İstişare Toplantıları'nı; köy muhtarları, belde belediye başkanları, belediye meclis üyelerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarıyla bir araya gelerek görüş alış-verişinde bulunduklarını dile getiren Tuna, bunda da önemli kazanımlar elde ettiklerini vurguladı.

Kutlama programlarında sadece protokolle öğrencileri baş başa bırakmanın, Mersinli kimliğini kazanan hiç kimseye yakışmayacağını savunan Tuna, yapılan her toplantı ve kutlamanın bir öncekinde yaşayan eksikliklerin giderilmesine katkı sunacağını belirtti. Milli değerlerin yaşatılması, tarih bilincini genç nesillere aktarılması noktasında bu tür etkinlikler düzenlediklerine dikkat çeken Tuna, Mersin'de faaliyet gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum örgütleriyle siyasi parti temsilciliklerine programa katılım yönünde davetiye gönderdiklerini açıkladı.

Geleneksel hale getirmiş oldukları 'Kuvva-i Milliye Yürüyüşü'nün, her yıl artan bir katılımla gerçekleştirildiğini ifade eden Hamit Tuna, bu durumun da kendilerini mutlu ettiğini söyledi. 3 Ocak Pazartesi günü sabah saat 8.00'da başlayacak olan yürüyüşe tüm Mersinlileri davet eden Tuna, buradaki amaçlarınınsa 'halkın bayramı'nı yine halkla birlikte kutlamak olduğunun altını çizerek, yürüyüşle birlikte milli birlik ve beraberlik bilincinin yanı sıra dayanışma ruhunun da kendini göstereceğini savundu.

MERSİN'İN 'KURTULUŞ' YILDÖNÜMÜNE DOĞRU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2010 Cuma 16:23:02
Güncelleme :24 Aralık 2010 Cuma 16:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?