3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Mersin'in 'Siyah Obama'sı!

Mersin'de zaman zaman yaptığı tek kişilik eylemlerle gündeme gelen ve kendisini 'Süper Vatandaş' olarak adlandıran Emin Kocaaslan, bu kez de Amerika'nın yeni başkanı Barack Obama kılığına girdi.

2009 yılında yapılacak yerel seçimlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Kocaaslan, "Artık devir siyahların devri. Ben de bundan sonra Mersin'in 'Süper Vatandaşı' değil, 'Siyah Obama'sıyım" dedi.

Atatürk Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediye binası önünde, 'Başkanlığın Temeli; Ekmek, Adalet ve Güvenlik' yazılı bir pankart açarak tek kişilik eylem yapan Kocaaslan, hedefine yerel yönetimleri aldı. Mevcut belediye başkanlarını sert bir dille eleştiren Kocaaslan, vatandaşların şaşkın bakışları altında Anadolu Bağımsız Cumhuriyet (ABC) Partisi'nden büyükşehire aday olduğunu söyledi.

Kendisini siyaha boyattığını da açıklayan Kocaaslan, "Bugün gelinen noktada artık dünyayı siyahlar yönetiyor. Her taraf kapkaranlık, kaos, acı ve gözyaşı içinde. Bende Mersin'i yönetmek için siyaha boyandım. Artık Mersin'in 'Süper Vatandaşı' değilim. Ben bundan sonra 'Siyah Obama'yım. Adli, idari, siyasi ve manevi açıdan adam gibi adayım" dedi.

Daha sonra 'Belediye Başkanlığı Şartnamesi'ni okuyan Kocaaslan, söz konusu şartnamenin de patentinin kendisine ait olduğunu, bu nedenle izinsiz hiç kimsenin kullanamayacağını ve örnek gösteremeyeceğini vurguladı. Belediye başkanlığının temelinin ekmek, adalet ve güvenlik olduğuna dikkat çeken Emin Kocaaslan, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'a da tepki gösterdi.

Kocaaslan, "Avrupa diyor ki; 'Apo'ya avrat verin, af çıkarın.' Bir tane belediye başkanı çıkıp da buna tepki göstermiyor, sokaktaki vatandaş kadar olamıyorlar" diye konuştu.
Kocaaslan, açıklamasının ardından hazırladığı bildiriyi vatandaşlara dağıtarak eylemine son verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 16:15:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tekila_25 IP: 78.162.134.xxx Tarih : 1.12.2008 21:37:33

cesur yürek... tebrıkler bu ulkede cesaret bulupta konusamayanlar utansın....