5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin'in suç haritası çıkarılıyor

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, suçun önlenmesi çalışmaları kapsamında Mersin'in suç haritasının çıkartılacağını açıkladı.

Suphi Öner Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen '2008 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Vali Aksoy, işlenen suçların da türlerine ve işlendiği saatlere göre analizinin yapılarak, suçun işlendiği saatlere göre suç işlenen mahalde yaya devriyelerin görevlendirildiğini hatırlattı.

Aksoy, söz konusu çalışmalar kapsamında büro hizmeti veren emniyet mensuplarının da sokakta görevlendirildiğini anlattı. Başlangıç olarak il merkezi polis sorumluluk bölgesinde uygulamaya konan projenin, Mersin'in Tarsus ve Mut ilçelerinde de uygulanmaya başlandığına işaret eden Aksoy, çalışmaların aynı zamanda il genelinde yaygınlaştırılacağı bilgisini verdi.

Aksoy, bu kapsamda; 13 polis merkezi amirliğinin her birinde 2 motorize ekip olmak üzere toplam 26 motorize ekip, Asayiş Şube Müdürlüğü'nden 17 motorize ve 4 yaya devriye ekibinin yanı sıra; Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nden 20 motorize ekip ve 51 yunus ekibi, Güvenlik Şube Müdürlüğü'nden 1 motorize ekip, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü'nden 7 motorize ekip ve 2 bomba ekibi görevlendirildiğinin altını çizdi.

Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) çalışmalarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde de bulunan Aksoy, söz konusu sistemin olaylara anında müdahale ve olayların önlenmesiyle birlikte faillerin yakalanmasına imkan sağlayacağını savundu. Aksoy, kentin 72 önemli noktasına yerleştirilmesi gereken bölge görüntüleme ve plaka algılama sisteminin faaliyete geçirilebilmesi için de 42 kilometrelik fiberoptik kablonun yer altına döşendiğini anlattı.

Kanal kazı çalışmaları, enerji kablolarının tesisi yüzde 95'inin, fiberoptik kablo tesisinin de yüzde 90'lık bir bölümünün tamamlandığı bilgisini veren Vali Aksoy, önemli noktalara da 30 adet kamera direği tesis edildiğini, kamera direk ve montajları, aktif sistemlerin tesisinin de devam ettiğini söyledi. Aksoy, A, B, C tipi sunucular ile A, C, P, E ve F tipi ethernet anahtarların montajının da yapıldığını, ancak devreye sokulan 72 kameranın yeterli olmayacağını, sistemin 500 adet kamera ile çalışabilmesi için de; altyapısı oluşturulan sisteme önümüzdeki süreçte gerekli teknik cihazların da monte edileceğini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 18:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?