4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'in yüzü sporda güldü

MERSİN'İN YÜZÜ SPORDA GÜLDÜ

Mersin'in yüzü sporda güldü. Geride bıraktığımız haftayı 'zaferler' ile kapatan Mersinli sporseverler şimdilerde çifte bayram kutlamaya hazırlanıyor. Profesyonel futbol, basketbol ve hentbol liglerinde alınan sonuçlarsa gelecek için umut verdi.

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Mersin İdman Yurdu, sonunda şeytanın bacağını kırdı. Lige 'ilk 6' hedefiyle başlayan ancak son 8 haftada elde ettiği 3 galibiyetle sadece 3 puan alabilen Kırmızı-Lacivertliler, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor'a patladı. Rakibini, tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda ağırlayan Mersin temsilcisi, ilk yarısında gol sesinin çıkmadığı müsabakanın ikinci yarısında Tuna Kaya ve Yunus Altun'un ayağından bulduğu gollerle rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla birlikte 8 hafta aradan sonra galibiyetle tanışan Kırmızı-Lacivertliler, yeniden zirve hesapları yapmaya başladı.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta yer alan bir diğer Mersin temsilcisi Tarsus İdman Yurdu da haftayı galibiyetle kapatmasını bildi. Kendi saha ve seyircisi önünde Eyüpspor ile karşı karşıya gelen Sarı-Lacivertliler, henüz mücadelenin 10. dakikasında Ali Kunter ile öne geçerken, konuk ekibin Cenk ile 50. dakikada karşılık vermesine rağmen, 88. dakikasında Habip'in golüyle rakibini 2-1 mağlup ederek, puan cetvelinde de yükselişe geçmesini bildi. Tarsus ekibi bu sonuçla birlikte taraftarlarına da 'Kurban Bayramı' ile birlikte çifte bayram kutlama fırsatı sundu.

Beko Basketbol Ligi'nde 5. haftaya girilirken henüz galibiyeti olmayan tek takım olarak öne çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi de şeytanın bacağını kırmayı başardı. Kendisi gibi ligde zor günler geçiren Tofaş'ı ağırlayan Turuncu-Mavililer, her ne kadar rakibi karşısında maçın ikinci yarısını 27-23 geride kapatsa da özellikle mücadelenin son bölümünde bulduğu sayılarla öne geçmeyi başardı Sahadan 64-59'lık galibiyetle ayrılan Mersin temsilcisi, ligdeki ilk zaferine de imza atmış oldu. Bu karşılaşmada 21 sayıyla oynayan Nedim Yücel ise takımını sırtlayan isim oldu.

Mersin'in yüzü hentbolda da güldü. Türkiye Erkekler Hentbol Süper Ligi'nde 'şampiyonluk savaşı' veren Yenişehir Belediyesi, haftayı karlı kapattı. Kendi evinde Çankaya Anka ile puan savaşına çıkan Mavi-Beyazlılar, rakibi karşısında atak ve etkili bir oyun ortaya koydu. Seyirci desteğini de arkasına alan Mersin temsilcisi, rakibini de 33-29'lık skorla geçerek, ligdeki galibiyet serisine bir yenisi daha eklemiş oldu.

Mersin'in sporda yüzü sadece Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde gülmüyor. Geçtiğimiz sezon Ceyhun Yıldızoğlu komutasında zaferden zafere koşan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu sezon adeta yokları oynuyor. Ligde henüz galibiyeti bulunmayan Turuncu-Mavililer, dün deplasmanda Panküp Kayseri Şekerspor'a 62-55'lik skorla teslim oldu. Zafer Kalaycıoğlu ile ligde sıkıntılı günler geçiren 'Potanın Sultanları', bu hafta sonu evinde konuk edeceği ve kendisi gibi henüz galibiyeti bulunmayan Burhaniye Belediyesi'ni yenip, hem ligdeki ilk galibiyetini almak, hem de çıkışa geçebilmenin hesaplarını yapıyor.

MERSİN'İN YÜZÜ SPORDA GÜLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2010 Pazartesi 11:40:04
Güncelleme :15 Kasım 2010 Pazartesi 14:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?