2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersinli Ahmet mezarı başında anıldı

1978 yılında yaşamını yitiren, 1948 Londra Olimpiyat Oyunları Güreş Şampiyonu Mersinli Ahmet Kireççi, Mersin Şehir Mezarlığı’ndaki kabri başında törenle anıldı. Anma törenine Mersin’in alt birim belediyelerinden Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, şampiyon güreşçinin çocukları Süha ve Nirvana ile torunları ve yakınları katıldı.

 Anma töreninde konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, başkan olarak en önemli görevlerinden birinin de kentin değerlerine sahip çıkmak olduğunu belirterek, "Bu kenti kuran, yaşatan değerlere, Mersin sevdalılarına sahip çıkarsak bu kent de yaşar. Kentimizde yetişen, güreş minderlerinde fırtınalar estiren ve adını bütün dünyaya duyuran Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mersinli Ahmet, kentimizin sembol isimlerinden biridir. Mersinli Ahmet’in yaşamı bugünkü gençlere örnek olmalı" dedi.


Mersinli Ahmet’ten 56 yıl sonra olimpiyatlara yeniden bir sporcu göndermenin gururunu atlet Selahattin Çobanoğlu ile yaşadıklarını vurgulayan Kenan Yücesoy, Selahattin Çobanoğlu’nun da 28. Atina Yaz Olimpiyatları’nda Mersin’i en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını söyledi. Mersin Şehir Mezarlığı’ndaki anma töreninin ardından Başkan Yücesoy’u makamında ziyaret eden Mensinli Ahmet’in çocukları ve torunları, gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 16:07:09
Güncelleme :29 Ağustos 2004 Pazar 20:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?