8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Mersinli çiftçinin başı dertten kurtulmuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan çiftçi Kemal Öncel, savcılık tarafından serbest bırakıldı. 

Bugün 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "hakaret" suçlamasıyla hakkında açılan davaya katılan Öncel, mahkeme çıkışı adliye önünde yaptığı açıklamada da Başbakan'a hakaret içeren sözler sarfedince polis tarafından gözaltına alındı. Emniyette "susma" hakkını kullanarak ifade vermeyen Öncel, çıkarıldığı adliyede savcılık tarafından serbest bırakıldı.

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de geçtiğimiz yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı tartışmayla gündeme gelen çiftçi Kemal Öncel, gözaltına alındı. "Başbakan'a hakaret" iddiasıyla yargılandığı mahkeme çıkışı adliye önünde açıklama yapan Öncel, savcının talimatı ile yine "hakaret" iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı. 

26 Kasım 2006 tarihinde Mezitli beldesinde narenciye üreticilerinin eyleminde yaptığı açıklamadan ötürü 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde "Başbakan'a hakaret" suçlamasıyla yargılanan çiftçi Kemal Öncel, mahkeme çıkışı adliye binası önünde açıklama yaptı. Başbakan'la ilgili aleyhine açılmış birçok dava bulunduğunu belirten Öncel, dava sürecinin devam ettiğini, ancak artık dayanamaz bir hale geldiğini söyledi. Yargıya siyasetin karşıtırıldığını ileri süren Öncel, bir öç alma duygusu içinde kendisinin mahvedildiğini iddia etti. 

Bu davada yalnız kaldığını ifade eden Öncel, "Siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin ve unurlarına gövdemi koyduğum çiftçilerin canı sağolsun. Kimse bana sahip çıkmadı, çok yalnız bırakıldım" dedi. 

Doktor raporları istenerek kendisinin tımarhaneye kapatılmak istendiğini de ileri süren Öncel, "Hakkımda 5 dava açılmıştır Başbakan'la ilgili olarak. Ama yalnız bırakılacak bin insan değilim ben. Vatandaşlıktan azlimi istedim 2 kez. Ama beni azletmediler. Türkiye'yi terketmek istiyorum. Bu hakkımı bana verin" diye konuştu. 

Konuşmasında zaman zaman Başbakan ve hükümete de hakaret eden Öncel, açıklamasının ardından savcının talimatıyla gözaltına alındı. Doktor kontrolünden geçirilen Öncel'in, "Başbakan'a hakaret" suçlamasıyla yeniden adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
DHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 19:03:48
Güncelleme :8 Haziran 2007 Cuma 07:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?