5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersinli gazeteciler aşılandı

MERSİNLİ GAZETECİLER AŞILANDI

Mersin'de bir grup gazeteci, halk arasında 'domuz gribi' olarak bilinen H1N1 virüsüne karşı aşı yaptırdı.

3 No'lu Sağlık Ocağı'na gelen Anadolu Basın Birliği Mersin Şube Başkanı Selman Özipek, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Mehmet Işık ve bir grup gazeteci, domuz gribi aşısı yaptırdı. Gazeteciler, son günlerde domuz gribine bağlı ölümlerin arttığına dikkat çekerek, herkese aşı yaptırma önerisinde bulundu.

Akdeniz İlçesi Sağlık Grup Başkanı Ali Koray Kenziman da, Sağlık Bakanlığı'nın çok büyük bir özveride bulunarak aşıyı bir çok Avrupa ülkesinden daha önce ülkemize getirdiğini hatırlatarak, "Bu aşı sadece bizim ülkemizde uygulanan bir aşı değil, tüm dünyada uygulanıyor. Salgına karşı gerekli tüm koruyucu önlemler alındı ve uygulanıyor. Salgının yayılmasını önleme adına yapılması gereken en önemli şey Bakanlığımızca yapıldı. Halkımız aşılanıyor ve her şey normal gidiyor" dedi.

Vatandaşların son dönemde aşıya olan ilgisinin büyük ölçüde arttığına dikkat çeken Kenziman, "Aşıya bağlı her hangi bir komplikasyon şu ana kadar bildirilmedi. Böyle bir şey saptanmadı. Aşıyla ilgili tereddütleri bulunan insanlar, aşı yapılan diğer insanları görüp, her hangi bir yan etkisinin olmadığını fark edince kendileri gelip aşı yaptırmaya başladılar. Son 2 haftadır aşı sayımız çok arttı. Bence ülke olarak bu salgını minimum zararla atlatacağız" diye konuştu.

Kurum olarak tüm vatandaşlara, okullara, hastanelere, tüm kesimlere aşı konusunu duyurmaya çalıştıklarını, sürekli olarak bu konuda personele eğitim verdiklerini kaydeden Kenziman, "Burada kişisel temizlik de çok önemli. Sağlığın birinci şartı ellerimizi yıkamak. Çünkü en çok mikrop ellerimizde bulunmaktadır. O yüzden bu grip bize, kişisel temizliğin, hijyenin ne kadar önemli olduğunu hatırlattı" şeklinde konuştu.

Koray Kenziman, tüm sağlık ocaklarında yeteri kadar aşının mevcut olduğunu, bu konuda sağlık ocağına gelen hiç kimsenin geri çevrilmediğini sözlerine ekledi.

MERSİNLİ GAZETECİLER AŞILANDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 13:04:04
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 13:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?