2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersinli gazeteciler iftarda buluştu

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, basının toplumsal açıdan önemli bir misyon üstlendiğini ve bu misyonun da Mersin'de gerçek anlamda yerine getirilmeye çalışıldığını söyledi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafından organize edilen iftar yemeğinde, Mersinli gazeteciler ve kent protokolü bir araya geldi.

Kolcuoğlu Restaurant'ta organize edilen etkinliğe; CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, alt kademe belediye başkanlarının yanı sıra protokol üyeleriyle birlikte çok sayıda gazeteci katıldı.

Burada bir konuşma yapan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, gazetecilik mesleğini icra edenlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, basının kamuoyu oluşturma, sorunları dile getirme ve bunlara çözüm üretme adına üstlenmiş olduğu önemli bir misyonu olduğunu söyledi.

Vali Aksoy, Mersin'deki basın kuruluşlarının da söz konusu misyonu yerine getirme noktasında çaba sarf ettiğini gözlemlediklerini, bunun da sevindirici bir gelişme olduğunu vurguladı.

MGC Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal da, düzenledikleri iftar yemeğini geleneksel hale getirilmeyi planladıklarını, bununla birlikte bu yılki etkinlikle birlikte kent protokolü ve basın çalışanlarını bir araya getirdiklerini söyledi.

Ünal, “Mersin'de gazetecilik mesleğinin önünü hep birlikte açıp yeni bir sayfayı hep birlikte açacağız. Kavganın, gürültünün, şantajın olmadığı bir gazetecilik mesleğini hep birlikte inşa edeceğiz. Ramazan ayı da buna vesile oldu ve mesleği icra eden arkadaşlarımızı bir araya getirdi” dedi.

Öte yandan, iftar yemeğinde protokol üyeleri için 10.8 metreden oluşan Adana kebabı ikram edildi. Söz konusu kebabın yapımında toplam 23 kiloluk et kullanıldığı öğrenildi

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 12:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?