3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Mersinli gazeteciler yarışacak

Mersinli gazeteciler haber ve görüntüleriyle yarışacak.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) tarafından bu yıl ilk defa geniş kapsamlı olarak gerçekleştirilecek olan; 'Basın Özendirme Yarışması'nda kentte görev yapan gazeteciler; röportaj, fotoğraf, köşe yazısı, sayfa düzeni, görüntülü haber ve radyo haber metinleriyle birbirleriyle rekabet edecek.

Yarışmaya katılmak isteyenler 1 Ocak - 20 Aralık 2008 tarihleri arasında yayınlanan eserleriyle başvuruda bulunabilecek. Adaylar güvendikleri haber, röportaj ve diğer kategorilerle en geç 25 Aralık 2008 tarihine kadar başvurularını MGC'ye yapabilecek.
Yarışmada dereceye giren gazetecilere ayrıca para ödülünün yanı sıra çeşitli hediyeler de verilecek.

'Ödül Töreni' ise 10 Ocak 2009 tarihinde 'Çalışan Gazeteciler Günü' kapsamında yine MGC tarafından organize edilecek olan 'Basın Balosu' adı altında bir gecede gerçekleştirilecek. Söz konusu yarışmaya en çok 2 dalda ve yine 2 eserle katılacak olan adaylar, 10 Ocak 2008 tarihinde yapılacak yarışmaya özgeçmişleri ve bir adet vesikalık fotoğraflarıyla başvuruda bulunabilecek.

'Basın Özendirme Yarışması' ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan MGC Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal, yarışmayı düzenlemekteki amaçlarının Mersin'de yerel ve ulusal düzeyde görev yapan basın çalışanları arasında birlik ve dayanışmayı geliştirmenin yanında, gazetecilik mesleğinin gelişimini sağlamak olduğunu söyledi. Ahmet Ünal, yarışmanın arkadaşlık ilişkileri ve vefa duygularının da pekişmesine de katkı sunacağına inandığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 14:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?