5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersinli gazeteciye büyük onur

Mersinli gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Tahir Özgür, Karadeniz dağ köylerinde çektiği fotoğrafla katıldığı İngiltere'deki 'The 1st Great British Small Prints Circuit: 2009' adlı yarışmada birinci seçildi.

Gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Tahir Özgür'ün Karadeniz dağ köylerinde çektiği fotoğraf, 40 ülkeden binin üzerinde fotoğrafçının 10 bin eserle katıldığı İngiltere'deki 'The 1st Great British Small Prints Circuit: 2009' adlı yarışmada en iyi fotoğraf seçilirken, Dünya Fotoğrafçılar Birliği (PSA) de fotoğrafı altın madalya ile ödüllendirdi. Yarışmada aynı fotoğraf 'Fotoğraf Sanatı Uluslararası Federasyonu (FİAP) Nişanı' ve 'Photo Travel' dalında da mansiyon ödülünü aldı. Ayrıca aynı yarışmada Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) bilgisayar mühendisi olarak görev yapan Hakan Yılmazer'e de 'Photo Travel' dalında 'FİAP Nişanı' verildi.

Oldukça prestijli bir ödüle layık görülmesinin kendisini onurlandırmasının yanında büyük bir keyif verdiğini belirten Özgür, bu ödülün Mersin'in ve Türkiye'nin uluslararası arenada tanıtımına da önemli bir katkı sunacağını söyledi. Özgür, İngiltere'de düzenlenen fotoğraf maratonuna gönderilen fotoğrafların renkli, siyah-beyaz, pohoto travel ve doğa olmak üzere 4 ayrı kategoride değerlendirildiğini kaydederek, söz konusu değerlendirmeye FİAP'in de dahil edildiğini anlattı. Ödül alan fotoğrafını Karadeniz'in bir dağ köyünde çektiğini ifade eden Özgür, "Bu fotoğraf, bana fotoğraf dünyasında alınabilecek en prestijli ödülü kazandırdı. Yarışmadaki önemli ödüllerin Mersin'den gönderilen bir fotoğrafa verilmesi de, kent adına sevindirici bir gelişme. Zaten Mersin fotoğrafçılığı Türkiye ve dünyada çok önemli bir noktada. Ve kentteki fotoğraf sanatının çıtası da her geçen gün yükseliyor" dedi.

Gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Tahir Özgür, geçtiğimiz yıl düzenlenen 'National Geographic Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nda da 'Foto Öykü' dalında ikincilik elde etmişti. Özgür, söz konusu yarışmaya Toros Dağları'nda bin yıllık bir gelenekle yaşamlarını sürdüren Sarıkeçililerin yaşam öyküsünü anlatan projesiyle katılmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 23:52:21
Güncelleme :24 Şubat 2009 Salı 23:59:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?