3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Mersinli gençler Ankara'ya uğurlandı

Milli Eğitim Bakanlığı ile GSM iletişim şirketi Turkcell işbirliği ile düzenlenen 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Mersin'den 270 kişilik 3. kafile Ankara'ya gitti.

Öğrencilerin 5 gün kalacakları Ankara yolculuğu öncesi projeyle ilgili açıklama yapan Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Mersin'den Ankara'ya giden öğrenci sayısının 900'ü bulduğunu söyledi. Proje kapsamında Hakkari, Mardin ve Ağrı'dan 2 bin 835 öğrencinin Mersin'e geleceğini ifade eden Gül, bugüne kadar bu rakamın yarısının geldiğini, diğer yarısının da bugünden sonra beklendiğini bildirdi. Mersin'e gelen öğrencileri en iyi şekilde ağırladıklarını vurgulayan Gül, gelen öğrencilere Mersin'in tarihi ve turistik yerlerini gezdirdiklerini söyledi.

Mersin'den Ankara'ya giden öğrencilere de bazı tavsiyelerde bulunan Gül, "Öğrencilerimizin gezi boyunca kendilerine güvenmelerini istiyorum. Gezi süresince farklı aileler ile tanışacaklar. Onlar ile kaynaşacaklar. Gittikleri her yerde her türlü sosyal aktivitelere ve organizasyonlara katılmalarını istiyoruz" dedi.

Gül, projenin amacının, dostlukları geliştirmek, ön yargıları kırmak ve zihinlerde sevgileri oluşturmak olduğunu bir kez daha yineledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 18:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?