3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Mersinli kadınlar kendi işlerini kuracak

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, kadınların iş gücü piyasasında yeterli düzeyde yer almadığını ve kadın istihdamının da oldukça düşük olduğunu söyledi. 

Mersin İl Özel İdaresi, Türkiye İş Kurumu Mersin İl Müdürlüğü, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Halk Eğitimi Merkezi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, kendi işini kurmak isteyen kadınlara mesleki eğitim verildi. Süs bitkileri yetiştirme, girişimci yetiştirme ve 0-3 yaş çocuk bakıcılığı mesleklerine yönelik olarak gerçekleştirilen kurslara katılan toplam 39 kadına, düzenlenen törenle sertifikaları verildi. 

Mersin Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, özellikle Mersin İl Özel İdaresi tarafından, yoksullukla mücadele kapsamında başlatılan "Mikro Kredi Projesi"ni yaygınlaştırarak sürdürdüklerini, buradaki temel amacın kadınların kendilerine olan güvenlerinin artırılması olduğunu söyledi. Aksoy, projeyle birlikte kadınların ekonomik anlamda kendilerine katkı sağlayabilecek bilgi ve beceriyle donatılması için çaba sarf ettiklerini de kaydederek, bu noktada mesleki eğitim kurslarına önem verdiklerini belirtti. Aksoy, "Kadınlarımızın iş gücü piyasasında maalesef arzu edilen noktada yer almadıklarını görüyoruz. Kadınların istihdamı oldukça az. Düzenlemiş olduğumuz mesleki kurslarda almış oldukları eğitimlerle birlikte, bundan sonraki yaşamlarında çok iyi noktaya geleceklerine inanıyorum. Kadınlarımız bundan sonraki süreçte hem kendi adlarına yapacakları çalışmalarda, hem de girişimleriyle diğer kadınlara da örnek olmaları hedeflerimiz arasında yer alıyor. Özellikle 'Mikro Kredi Uygulaması' ve bu uygulamayı destekleyen mesleki kurslarımıza, talep geldiği takdirde bundan sonra da devam edeceğiz" dedi. 

Kadınların kendi ekonomik bağımsızlığına katkı sağlayıp, onların gelirlerini artırmasını öngören projenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirten Hüseyin Aksoy, proje kapsamında kadınların atmış olduğu her adımın, diğer kadınlara da örnek olacağını savundu. Konuşmaların ardından YİMİK kapsamında açılan kurslara katılan kadınlara Vali Hüseyin Aksoy tarafından sertifikaları takdim edildi. 

Mersin İl Özel İdaresi tarafından "YİMİK Projesi" kapsamında; bir iş fikri ve becerisi olmayan kadınlara öncelik tanınan mesleki kurslara katılanların yol ve yemek ihtiyaçları İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü, denetim, gözetim ve öğreticilerin ücretini de Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü karşıladı. 200 saatlik bir eğitim kapsayan "0-3 Yaş Çocuk Bakıcılığı Kursu"na 12 kadın katılırken, 80 saat süreli "Girişimci Yetiştirme Kursu"na 12 ve 150 saati kapsayan "Süs Bitkileri Yetiriciliği Kursu"na da 15 kadın katıldı. Eğitime katılan kadınların, kendi işini kurması ya da hizmet sektöründe iş bulabilmesi için Mersin İl Özel İdaresi tarafından da destek projesi hazırlandığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 15:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?