2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersinli kızlara eğitim jesti

Merkezi Ankara'da bulunan ve Cumhuriyetin ilk kadın öğretmenlerinden Samiye Kandemir tarafından kurulan Samiye-Naim Eğitim Vakfı'nın, Mersin'in Gülnar ilçesine 450 bin YTL değerinde 100 kişilik kız öğrenci yurdu yaptıracağı bildirildi.

"Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası" çerçevesinde yapılacak olan yurdun protokolü, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ile Vakıf Müdürü Ayşe Soylu arasında imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ün de hazır bulunduğu protokol töreninde konuşan Vali Aksoy, yardımsever kurum ve kişilerin katkılarıyla eğitimin daha üst seviyelere ulaşacağını belirterek, öğrenci yurdunun ihtiyaç duyulan bir yere yapılmasından dolayı memnun olduğunu söyledi. Eğitimin toplum hayatındaki önemine dikkat çeken Aksoy, bu konuda herkesin desteğine ihtiyaçları bulunduğunu belirterek, "Eğitim için atılan her adım geleceğimizin şekillenmesinde etkili olacaktır. 'Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası' çerçevesinde imzaladığımız 13 protokol ile 160 dersliğin yapımına başlandı. Samiye Naim Eğitim Vakfı tarafından Gülnar'da yapımına başlanacak olan ilköğretim öğrenci yurdu 450 bin YTL'ye mal olacak ve 2008-2009 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçmesi planlanıyor. 100 kız öğrencinin barınabileceği yurda 'Samiye-Naim Eğitim Vakfı Samiye Kandemir Öğrenci Yurdu' adı verilecek" dedi.

Aksoy, önümüzdeki günlerde Deniz Ticaret Odası ile Denizcilik Meslek Lisesi yapımıyla ilgili bir protokol imzalanacağını da sözlerine ekledi.

Vakıf Müdürü Ayşe Soylu ise, Gülnar'da doğan Samiye Kandemir'in burada uzun yıllar öğretmenlik yaptığını ve Cumhuriyetin ilk kadın öğretmenlerinden olduğunu söyledi. Soylu, Gülnar'da geçen yıl bir anaokulu daha inşa ettiklerini de belirterek, eğitime desteklerinin süreceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 15:50:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?