2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersinli miniklerin hayvan sevgisi

Mersin Hayvan Dostları Derneği’nin girişimleriyle TED Koleji’nin ilköğretim 2. sınıfında eğitim gören 60 öğrencisi, Hayvanları Koruma Haftası çerçevesinde bugün Mersin Hayvan Barınağı’na geldi. Öğretmenleri gözetiminde barınaktaki hayvanları yakından görme fırsatı bulan öğrenciler, onlara ekmek kırıntısı ve kraker verdi. Barınaktaki köpek ve kedi kafeslerini gezen öğrenciler, etrafa yayılan kokudan rahatsız olsalar bile onları tel örgülerin arkasından okşamaktan geri kalmadılar. Barınakta bir süre gezerek, burada yaşayan hayvanları yakından görme fırsatı bulan öğrencilere dernek üyeleri de çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiler.

Öğrenciler barınaktan ayrılmadan önce hep bir ağızdan "Hayvanları seviyoruz. Onları korumalıyız" diye haykırırken, gezinin amacı hakkında bilgi veren okul öğretmenlerinden Muradiye Özer, Hayvanları Koruma Haftası nedeniyle çocuklara sokak hayvanlarının korunduğu barınağı göstermek istediklerini belirterek, "Onları yakından tanısınlar, kendilerine düşen görevi bu yaşta öğrensin istedik" dedi.

Barınağı çok güzel bulduklarını ifade eden Özer, "Çok hayvan var. Biz buraya geldiğimizde hayvanlar sevinçlerini çeşitli sesler çıkartarak ifade ettiler. Demek ki insanlara ihtiyaç duyuyorlar. Hayvanlar doğanın güzel yaratıklarıdır. Onlara sahip çıkmak zorundayız. Çocuklar da bu değerleri görerek değer duygularını geliştirecekler" diye konuştu.

iha-mersin
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 14:54:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?