5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersinli okçulara müjde

Türkiye'nin ilk okçuluk salonu Mersin'de açıldı. 440 metreden oluşan salonda okçulukla ilgili tüm eğitimlerin verildiği vurgulandı.

Mersin Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde yaklaşık 1 ay önce faaliyete giren salonda şu anda toplam 28 sporcu eğitim alıyor. Söz konusu sporcular arasındaysa avukat, doktor, öğretmen ve hatta evhanımları da bulunuyor.

Okçuluğun Mersin'de yaygınlaştırılması ve Türk okçuluğuna yeni sporcular kazandırılması amacıyla kurulan salonun, aynı zamanda da Türkiye'de bugüne kadar açılan 'ilk özel okçuluk salonu' olduğu belirtiliyor.

Mersin Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Yusuf Varolun, insanlığın varoluşuyla eş zamanlı olarak ok ve yayın da insanla birlikte geliştiğini söyledi. Varolun, ok ve yayın; insanın silahı, arkadaşı, sırdaşı ve aynı zamanda da güvencesi olduğuna dikkat çekerek, her uygarlığın ok ve yayı biraz daha geliştirdiğini ve günümüze kadar da getirdiğini anlattı. Okçulukta amacın uzaktaki hedefi vurmak olduğunu kaydeden Varolun, günümüzde son derece modern malzeme ve kurallarla yapılan olimpik bir spor olarak öne çıkan okçuluğun, en çekici ve güzel tarafının da uzaktaki bir cismi vurmanın hazzı olduğunu söyledi.

Ok atan kişinin bedenini ve ruhunu eğitip, kendisini maksimum düzeyde kullanmasını da öğrendiğini dile getiren Yusuf Varolun, bugün tamamen kendi çabalarıyla kurdukları salondaysa A'dan Z'ye tüm okçuluk eğitimini verebilecek düzeyde olduklarını kaydetti.

Varolun, Beden Eğitim ve Spor Meslek Yüksekokulu'nun yanı sıra Türkiye ve Avrupa Şampiyonası'na da sporcu hazırladıkları bilgisini de vererek, buradaki amaçlarının da elde edilecek başarılarla Mersin'in adını okçulukta tüm Türkiye'ye duyurmak olduğunu belirtti. Okçuluğun bir ata sporu olmasına karşın, hak ettiği ilgiyi görmediğini, bunun yanında futbol ve basketbolün gölgesinde kaldığını ifade eden Varolun, bu durumun değişmesi ve okçuluğa gereken önemin verilmesini istedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 16:36:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?