2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'li taksicilere AB standardı

Mersin'de taksi şoförleri, Avrupa Birliği (AB) normlarına uymak için bir dizi çalışma başlattı.

Taksi şoförleri, bu çerçevede, tek tip kıyafet giyecek, bakımlı ve kibar olacak, yabancı turistler için yabancı dil öğrenecek.

Mersin Taksiciler Odası'nda, AB kurallarına uyum kapsamında geçen yıl başlatılan modernizasyon çalışmaları devam ediyor. Öncelikle eski araçlarını yenileme çalışmaları başlatan oda yönetimi, taksi şoförlerinin de Avrupa ülkelerindeki meslektaşları gibi olmaları için bir dizi karar aldı. Bu kararlar arasında taksi sürücülerinin tek tip kıyafet giymeleri, bakımlı olmaları, kibar ve centilmence davranışlar sergilemelerini sağlamak yer alıyor. Taksiciler Odası'nın aldığı bir diğer önemli karar ise sürücülerin kente gelecek yabancı turistlerle iletişim kurabilmeleri için yabancı dil kursları açmak.

Mersin Taksiciler Odası Başkanı Salman Yuca, Mersin'in artık metropol ve turistik bir kent olma yolunda olduğuna dikkat çekerek, böyle bir kentin taksilerinin ve sürücülerinin de görevlerinde örnek olabilecek mükemmelliğe ulaşması gerektiğini söyledi. Bu hedefe ulaşabilmek amacıyla, kentteki bin 583 taksinin 5 yaşın üstünde olmaması için başlattıkları çalışmaların sürdüğünü belirten Yuca, sürücülerin de Türkçeyi güzel konuşmaları, yabancı turistlerle iyi iletişim kurabilmeleri için dil ve davranış kursları açmayı planladıklarını bildirdi. Sürücülerin kıyafetlerinde de düzenlemeye gideceklerini kaydeden Yuca, kış aylarında kravatlı, yaz aylarında ise iklim şartlarına uygun tek tip kıyafet uygulamasına geçeceklerini söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 16:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?