2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersinli TIR soförü Irak macerasını anlattı

Irak'a yük taşıyan Türk TIR şoförlerinin çilesi bitmiyor. Çatışmaların yoğun olduğu Beled-Samara arasında saldırıya uğrayarak, TIR'ı ateşe verilen ve kendisi de yaralanan Mersinli TIR şoförü Fevzi Torun (48), Irak'ta yaşadıklarını anlatırken, "Bir çocuğum var. Allah beni çocuğuma bağışladı. Yoksa kurtulmam mucizeydi" dedi.
Mersin'in Yenihal Mahallesi'nde oturan ve 1983 yılından bu yana Irak'a yük taşıyan 1 çocuk babası Fevzi Torun, geçtiğimiz Haziran ayının 28'inde İngiltere'den gelen biraları ABD üssüne götürmek için Irak'a hareket ettiğini belirterek, yükü boşaltıp ABD konvoyuyla birlikte döndükleri sırada Beled-Samara arasında Samara Köprüsü üzerinde saldırıya uğradıklarını söyledi. Kabus anını anlatmakta güçlük çeken TIR şoförü, saldırının yükü boşaltıp ABD askerleri kontrolünde Musul'a dönerken gerçekleştiğini kaydederek,
"Yola 2 bomba yerleştirilmişti. Mayın araçları onları patlattıktan sonra yolumuza devam ediyorduk. Birden etrafımızda toplanan halk, galeyana geldi. ABD konvoyuna roket attılar. ABD askerleri bir cipleri patlayınca bizi bırakıp hızla ilerlediler. Etrafımızdaki trafik çok yoğun olduğu için yavaş ilerliyorduk ki, Samara ile Beled arasında Samara Köprüsü üzerinde birkaç araç, otomatik silahlarla bize saldırdı. Benim arkamdaki iki Kuveyt arabasını taradılar ve yaktılar. Bir tane yine Zaholu bir Kürt'e ait aracı yaktılar. Ben arabadan atladım ve kendimi köprünün korkuluklarına attım. Yaralıydım, yoldan geçen arabalar beni alarak, ilerde yolu kesen ABD askerlerine teslim ettiler. Oradan da hastaneye kaldırıldım. Daha sonra beni Irak polisine teslim ettiler" şeklinde konuştu.
Irak polisine yalvardığını, "Arabamı yakacaklar. Gidip kurtaralım" dediğini anlatan Fevzi Torun, can güvenliği olmadığından takviye ekip çağırdıklarını, onlar gelinceye kadar da saldırganlarının TIR'ını ateşe verdiklerini söyledi. Torun, olayda kolundan, bacağından ve yüzünden yaralandığını belirtti.
Saldırganlarının amacının sadece orada kaos yaratmak ve Türk TIR şoförlerinin o bölgeye yük taşımasını engellemek olduğunu ifade eden Fevzi Torun, "Eğer amaç hırsızlık olsaydı, arabamda para ve diğer değerli eşyalarım vardı, onları alırlardı. Ancak onlara hiç dokunmadılar. Canımıza kastettiler" diye konuştu.
Musul'u geçtikten sonra hiç kimsenin can güvenliğinin olmadığını kaydeden Torun, "Ben konvoyla giderken güpe gündüz saldırıya uğradım. Hiçbir şekilde tavsiye etmiyorum. Musul'dan ilerde hiç kimsenin can güvenliği yoktur" ifadelerinde bulundu.
Ekmeğini bu işten kazandığını, mecbur kalırsa belki yine Irak'a gidebileceğini ifade eden TIR şoförü Fevzi Torun, "Ancak Musul'a kadar giderim. '5 kilometre ilerisini git, sana bir TIR vereceğiz' deseler dahi asla gitmem" dedi. "Allah oraya giden Türk TIR şoförlerine yardım etsin" diyen Torun, "Hepsi kelle koltukta gidiyor. Allah benim yüzüme baktı. Bir çocuğum var ona bağışladı. Yoksa kurtulmam mucizeydi" şeklinde konuştu.
iha-mersin
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2004 Cumartesi 16:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?