2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersinliler türkülerle coştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Uluslararası Mersin Festivali' bünyesinde yer alan Türkü Geceleri'nin ilkinde Ali Naki Gündoğdu, Oğuz Aksaç, Tolga Çandar ve Sezai Kırgız, Kültür Park Barış Meydanı'nda sevenleriyle buluştu.
Türkü Gecesi'nde ilk sahne alan sanatçı Ali Naki Gündoğdu oldu.

Daha sonra Türk Halk Müziği'nin sevilen seslerinden Oğuz Aksaç, birbirinden hareketli parçaları ile Barış Meydanı'nı dolduran kalabalığı coşturdu. Son olarak sahne alan ünlü bağlama virtüözü Tolga Çandar ve partneri opera sanatçısı Seza Kırgız, birbirinden değerli Anadolu ezgilerini vatandaşlarla birlikte söylediler.

3 saate yakın süren konser sonunda böylesi bir etkinliğe kendilerini de davet ettiği için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'a teşekkür eden sanatçı Tolga Çandar, Mersin'de böylesi kültür ve sanat festivaline katılmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Sahneye gelerek sanatçıları tek tek kutlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kemal Sığırcıkoğlu, 'Uluslararası Mersin Festivali' süresince her an değişik mekanlarda değişik etkinliklerin yer aldığını belirterek, "Başkan Macit Özcan adına festivale gösterdiği yoğun ilgiden ve festivali sahiplenmesinden dolayı tüm Mersin halkına teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 19:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?