5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersinliler yüzmeyi öğrenecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Yüzme Kursları' ile birlikte kentte yüzme bilmeyen tek bir kişinin dahi kalmaması hedefleniyor. Kurslarla birlikte ayrıca deniz ve havuzlardaki boğulma olaylarının da önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Belediye bünyesinde yer alan spor kulübü tarafından yürütülecek olan kurslarla ilgili olarak kayıtların da başladığı bildirildi. Bir 'deniz kenti' olarak öne çıkan Mersin'de yüzme bilmeyenlerin kalmaması amacıyla gerçekleştirilecek olan kurslarda ayrıca yüzme bilenlere de teknik üstü eğitim verileceği kaydedildi.

Yaz boyunca devam edecek olan kurslarla aynı zamanda da deniz ve havuzlarda meydana gelen boğulmaların da önüne geçilmek istendiğini kaydedildi. Açılacak olan 'Yüzme Kursları'na katılacaklar için de 'ücretsiz' servis imkanı sunulacağı ve söz konusu servislerin de merkez ilçe Toroslar ile Edip Buran Spor Salonu önünden hareket edeceği açıklandı.

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü tarafından yaz dönemi kursları kapsamında 'Basketbol Kursları'nın da açıldığına dikkat çekilirken, merkez ilçeler Yenişehir, Toroslar ve Mezitli'deki kurslara yaklaşık 400 sporcunun katıldığı bilgisi verildi.

Kurslarda başarılı olan sporcuların lisansları çıkartılarak kulüp bünyesine kazandırılacağı belirtilirken, bu konuda da ince elenip sık dokunduğu ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 18:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?