4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersinlilere 3 bin fidan dağıtıldı

'DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ'NDE 3 BİN FİDAN DAĞITILDI

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, 'Dünya Çevre Günü' kutlama etkinlikleri kapsamında toprakla buluşturulması amacıyla vatandaşlara toplam 3 bin adet fıstık çamı ve harnup fidanı dağıttı.

Kentin farklı noktalarında faaliyet gösteren alışveriş merkezlerinde dağıtılan fidanlara yoğun ilgi gösterildi. Vatandaşlara fidanların yanı sıra 5 bin adet de orman yangınlarına karşı uyarıcı bilgilerin yer aldığı el broşürleri de dağıtıldığı bildirildi. Çevrenin ve ormanların yeterince korunmamasına bağlı olarak başta küresel ısınma ve iklim değişiklikleri olmak üzere deniz, akarsu ve tarım arazilerin kirlenmesi gibi olumsuzlukların baş gösterdiğini anlatan Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, tüm bu olumsuz gelişmelerin doğal bir sonucu olarak da buzulların eridiğini, mevsim normallerinin üzerinde ani yağışlar, rüzgar veya kuraklık, canlı çeşitlerinin azalması, gıda zehirlenmeleri yaşanırken hastalıkların da artış gösterdiğini söyledi.

Mustafa Gözükara, “Bu tablo Türkiye'de olduğu gibi dünyanın farklı ülkelerinde de yaşanıyor. Toplum olarak dünyanın kirlenmesinin önüne geçmek zorundayız. Çünkü insanlığın yaşabileceği başka bir dünya, başka bir çevre yok. Bizler, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü politika ve hedefleri doğrultusunda; yaşanılabilir bir çevre, yaşanılabilir bir dünya oluşturabilme hedefine hizmet ediyoruz. Sera gazlarının etkisini azaltılması noktasında ağaçlandırma çalışmalarımızı büyük bir titizlikle yürütürken, su kaynaklarının korunması için de çaba sarf ediyoruz. Ağaçlandırma faaliyetleriyle birlikte daha yaşanılabilir bir çevre oluşturmak istiyoruz” dedi.

'DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ'NDE 3 BİN FİDAN DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 13:55:00
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 15:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?