2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Meryapı'08 Fuarına doğru

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasılası (GSMH) içindeki payı yaklaşık yüzde 30 olan inşaat sektörünün, krizden çıkmakta ve ekonomiyi canlandırmada önemli bir paya sahip olduğunu söyledi.

Aşut, 13-16 Kasım tarihleri arasında ikincisi yapılacak olan Mersin Yapı ve Emlak Fuarı (Meryapı'08) ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, içinde bulunduğumuz kriz döneminde Ortadoğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika pazarlarına açılmak için önemli bir fırsat olan fuara; Ukrayna, Rusya, Kazakistan, Türkmenistan, Beyaz Rusya, Özbekistan ve Kırgızistan'dan alım heyetlerinin gelmesi yönünde görüşmelerin sürdüğünü, Irak ve Suriye'den alım heyetlerinin gelmesinin ise kesinleştiğini belirtti.

Aşut, geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen fuarın, kaliteli ve sağlıklı konutlara talebi giderek artan ve yapı ruhsatlarında her yıl yüzde 50 artış hızı yaşayan Mersin için çok önemli olduğunu söyledi. Bu durumun Mersin'i çok önemli hale getirdiğini kaydeden Aşut, "Mersin, inşaat yatırımlarının yoğunluğu ve turizm amaçlı yapılaşmanın büyümesine paralel olarak inşaat sektöründe büyük bir pazar oluşturuyor. Her yıl biraz daha büyüyeceğine inandığım fuar, inşaat ve emlak sektöründe piyasanın en önemli firmalarını Mersin'de bir araya getiriyor. 'Meryapı'08, inşaat sektöründeki en yeni ürünlerin pazara tanıtması açısından büyük önem taşıyor" dedi.

MTSO Fuar Komitesi Başkanı Şahin Öder ise, bu yıl ikincisi yapılacak olan fuarın, 13-16 Kasım tarihleri arasında 12 bin metrekarelik alanda düzenleneceğini hatırlatarak, "Fuarda bine yakın tatil sitesi ve bu sitelere ait 70 bin konuta sahip olan Mersin'de, sektörün nabzı tutulacak. Fuarda ayrıca; arıtma sistemleri, atık yönetimi, asansör ve yürüyen merdivenler, asma tavan sistemleri ve aksesuarları, bağlantı ve tespit elemanları, banyo, duş, sauna donanımları, beton-donatı ve ekipmanları, bilgisayar yazılım ve hizmetleri, bina dekorasyon malzemeleri, bina otomasyonu ve güvenlik sistemleri, borular ve eklenti parçaları, boya ve ahşap koruyucular, bölme duvarlar, cam ve saydam elemanlar gibi ürünler sergilenecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 16:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?