4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MERYAP'tan işbirliği çağrısı

MERYAP'TAN İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, kentleşme konusunda bir çok sorun yaşayan Mersin'in, eline geçen fırsatları iyi değerlendirmesi gerektiğini belirterek, bu konuda sağlanması gereken iş birliğinin tüm kent dinamiklerince dikkate alınması çağrısı yaptı.

Mersin'in hızla gelişen ve büyüyen bir kent olduğunu ifade eden Ekinci, başta uluslararası havaalanı projesi olmak üzere Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi ve lojistik merkez çalışmalarının kent geleceği için hayati önem taşıdığını kaydetti. Tüm kent dinamiklerinin 'kararlılıkla' bu projelerin peşini bırakmadan, takipçisi ve katkı sağlayıcısı olması gerektiğini belirten Ekinci, son günlerde gündemden düşmeyen 'stadyum' projesinin de üzerinde düşünülmesi ve tüm oda, dernek, sivil toplum örgütü, kamu kurum ve kuruluşlarınca tartışılması gerektiğini söyledi. Mersin Gönüllüleri Platformu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı 'Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yıkılırsa yerine deniz feneri yapılsın' şeklindeki açıklamaların umut verici olduğunu ifade eden Ekinci, "Mersin, bugüne kadar bir çok tarihi ve sembolik değerlerini, belki de farkına varamadan kaybediyor. Gümrük Meydanı, Çakmak Caddesi, Uray Caddesi, Çamlıbel gibi ekonomik semboller birer birer işlevini, derinliğini yitiriyor. Örneğin gelinen noktada Mersin'in bir miting alanı yok. Referandum sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun önünde, kimi zaman pazar yeri olarak da kullanılan o alanda ağırladı. Çünkü Cumhuriyet Meydanı bu tür toplantı ve mitinglere kapalı. Bu tür organizasyonların yapıldığı Metropol Miting Alanı ise, Adliye binası inşaatı nedeniyle artık taleplere yanıt veremiyor. Mersin, sahip olduğu tarihi, ekonomik ve kültürel yapıları muhafaza etmek ve arttırmak bir yana, elindekileri de birer birer kaybediyor. Öncelikle bu konuda bilinçli olunması ve belediyeler, kurum ve kuruluşların hep birlikte hareket ederek ortak akıl etrafında toplanması gerekiyor" dedi.

MERYAP olarak, kentteki önemli yapıların tarihe ve anılara gömülmesini istemediklerini vurgulayan Ekinci, "Son günlerde yerel medyaya yansıyan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun TOKİ'ye verilmesine dair gelişmelerin de iyice tartışılıp konuşulması gerektiğini düşünüyoruz. Stat yıkılırsa, yerine ne yapılsın tartışmalarında; uygulanabilirliği bir yana 'müze olsun, deniz feneri olsun, otel olsun' önerileri bile umut vericidir. Mersin alternatifleri değerlendirmeli ve en uygun seçeneği tartışmalıdır. Mersin'deki tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri bir araya gelerek, kentin geleceğinin şekillenmesinde öncü ve katılımcı olmalıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 13:23:00
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 14:00:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?