4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MESİAD Başkanı'ndan sel açıklaması

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Mustafa Güler, geçtiğimiz günlerde Erdemli İlçesi'ne bağlı Kızkalesi Beldesi'nde yaşanan sel felaketinin, idarenin duyarsızlığından kaynaklandığını ileri sürdü. 

Güler, Kızkalesi'nde yaşanan dramın 2001 yılındaki büyük sel felaketinde yaşanan dramın tekrarı olduğunu belirtti. Kızkalesi'nde tekrarlanan acıların ve hasarın, idarenin duyarsızlığından kaynaklandığını savunan Güler, "Kızkalesi çıkışındaki dere üzerine yapılan köprünün yetersizliği sel baskının temel nedeni oldu" dedi. 

Küçük açıklıklı dere ağzının selle gelen çalı çırpı ve diğer atıklarla kısa sürede tıkandığını kaydeden Güler, "Taşan su, tarlalarda birikip baraj görünümü sergiledi. Tarlalarda biriken su, baraj patlaması şeklinde yer yer 2 metre yüksekliğinde su baskınlarına neden olup, bütün işyerleri ve kamu alanlarını işgal ederek zarar vermektedir. Büyük hasarlara neden olan bu baskında can kaybının olmaması büyük tesellidir. 2001 yılında yaşanan bu yıkımın 5 yıl sonra aynen tekrarlanması ibretlik bir durumdur" diye konuştu. 

Afetin üzerinden günler geçmesine rağmen idarenin halen harekete geçmemesinin kaygı verici bir durum olduğunu da söyleyen Güler, "Başta Karayolları ve DSİ olmak üzere kamu kurumlarının yaşanan bu trajedinin tekrarlanmaması için derhal bu köprüyü genişleterek üçüncü bir yıkıma seyirci kalmamalıdır. Yağışlı bir mevsime girdiğimiz şu günlerde yaşananlar tekrarlanacak mı korkusuyla yaşayan Kızkalesi halkının kaygılarının giderilmesinde Valilik'in müdahil olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 12:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?