5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MESİAD kuruluş yıldönümünü kutluyor

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, Mersin'in ve Türkiye'nin gelişimi noktasında çalıştıklarını ve bundan sonraki süreçte de çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

MESİAD 10. Dönem Yönetim Kurulu'nun işbaşına gelişinin 1. yıldönümü kapsamında geniş katılımlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. MESİAD Erhan Deniz Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Mersin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Zahteroğlu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı (MDTO) Cihat Lokmanoğlu ve çok sayıda kurum yöneticisi ve işadamı katıldı.

Burada konuşan MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, göreve geldikleri günden bu yana Mersin'in ve bölgesinin sorunlarına çözüm üretebilme adına diğer kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalarda bulunduklarını anlattı. Ali Doğan, kentin, bölgenin ve Türkiye'nin gerek sosyoekonomik, gerekse de kültürel anlamda kalkınabilmesi için ellerini taşın altına koyduklarını ve hiçbir zaman da sorumluluk almaktan çekinmediklerini belirtti.

“Bir elin nesi var, iki elin sesi var” anlayışıyla hareket ettiklerini ve bu kapsamda idari, siyasi veya sivil kent dinamikleriyle ortak hareket ettiklerini kaydeden Doğan, “Hep pozitif olmanın yararına inandık. Bu yaklaşımımız; toplumumuz yararına her zaman olumlu sonuçlar vermiştir. Balık çiftlikleri ve nükleer santral konusunda Mersinliler ile aynı karşı duruşu sergiledik. Yine kentimizin geleceğinin çizildiği; 'Toprağın Anayasası' da olarak nitelediğimiz; 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili çalışmalara kent dinamikleri olarak hep birlikte yön verdik. Çevre Düzeni Planı, hepimizin öngörüsü ve uyarısı ile şekillenmeye devam etmektedir” dedi.

Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Bu hafta sonu gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde tüm adaylarımıza başarılar diliyorum. Hepsi olabildiğince centilmence kampanyalar yürüttüler. Biz de siyasi partilerimizin belediye başkan adaylarına olanaklarımızı açarak, hazırladığımız 'Yerel Sorunlar ve Çözüm Önerilerimiz' raporumuzu kamuoyuyla da paylaşarak katkı sunduk. Gelecek haftadan itibaren yeni seçilecek olan belediye başkanlarımızın sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek çalışmalarını temenni ediyoruz. MESİAD olarak en temel arzumuz; tüm kurum ve kuruluşlarımızla iletişim ve paylaşımda birlikte hareket etmektir.”

Konuşmaların ardından MESİAD Sanat Galerisi'nde verilen kokteyle geçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 18:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?