4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MESİAD ödülleri sahilerini buldu

YILIN İŞADAMLARI VE GİRİŞİMCİLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) tarafından 'Yılın İşadamı ve Yılın Girişimcisi Ödülleri' bu yıl 6. kez dağıtılırken, 'MESİAD-Mersin Üniversitesi (MEÜ) Proje Ödülleri' de sahiplerini buldu.

Kongre ve Sergi Sarayı'nda organize edilen ödül törenine; Vali Hasan Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, MEÜ Rektör Prof. Dr. Suha Aydın, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada konuşan Vali Hasan Güzeloğlu, bilginin üretilmesi kadar, bilginin üretime dönüşmesinin de önem taşıdığının altını çizerek, bugün gelinen noktada da rekabetin çağın gereği ve gereği olduğu kadar da en önemli stratejisi olduğunu, bu açıdan bakıldığında da ülkelerin ve kentlerin rekabetinin yanında kurumların rekabetinin de önem taşıdığını vurguladı. Rekabetin belirleyicisinin bilgi olması gerektiğini ifade eden Güzeloğlu, 21. yüzyılda bilgiye hakim olanların aynı zamanda da onu yöneten, kullanan ve

egemen olanlar olduğuna dikkat çekti. Güzeloğlu, "Özellikle bilgiye ve bilgi teknolojilerine dayalı üretim stratejisinin vazgeçilmez olduğu ortada. Mersin'de geçmişte üretilen, bilgi temelli gerçekleştirilen birçok çalışma var. Belki de bu noktadan sonra yapılması gerekenin, üretilen bilginin değere dönüşmesini, ulusal ve küresel rekabet ortamında kentimize değer oluşturmasını sağlamak olmalı" dedi.

Belediye olarak yapmış oldukları çalışmalarla birlikte özellikle son 10 yıllık zaman diliminde Mersin'in her alanda önemli bir gelişim kaydettiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, bu noktada da belediye olarak tüm kurum ve kuruluşlarla uyumlu şekilde çalışmaya özen gösterdiklerini dile getirdi. 'RIS Mersin Projesi' ile birlikte kentin geleceğini şekillendirmesi beklenen 3 ana sektör olarak öne çıkan; tarım ve tarıma dayalı sanayi, lojistik ve turizm konularında da kendilerine

düşen görev ve sorumluluğu yerine getirebilme çabası içinde olduklarını anlatan Özcan, her üç sektörde de önemli çalışma ve projeleri de hayata geçirebilmek için çalışmalar yaptıklarına işaret etti.

MESİAD Başkanı Ali Doğan ise bölgenin ve Türkiye'nin en önemli sorununun işsizlik olduğunu ifade ederek, dernek olarak da kendilerinin istihdam probleminin çözümünde üretim ve hizmet sektöründe yapılacak yatırımların çare olacağına inandıklarını vurguladı. Girişimci insanların önündeki bürokratik engeller, yatırım teşviklerinin sektörel bazda verilmemesi ve istihdam üzerindeki vergi ve sosyal güvenlik pirim yüklerinin azaltılmaması gibi durumların girişimcileri yatırım yapmaktan alı koyduğunu iddia eden

Doğan, hükümetin acilen bu konuları gündemine alarak, iş dünyasının uzun zamandır beklediği çözümleri de uygulamaya koymasını istedi.

DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça da Adana ve Mersin'deki işsizlik konusunda yaşanan sorun ve sıkıntılara dikkat çekip, bu durumun aşılabilmesi için devletin bölgeye 'özel bir teşvik' vermesi yönünde beklenti içinde olduklarının altını çizerken, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut da, Türkiye'nin ve doğal olarak da Mersin'in büyüyebilmesi için girişimci sayısının arttırılmasının bir zorunluluk olduğunu savundu. Konuşmaların ardından da 'Yılın İş Adamı ve Yılın Girişimcileri Ödülleri'

dağıtılırken, 'MESİAD-MEÜ Proje Yarışması'nda dereceye girenlere de ödülleri takdim edildi. Tören, verilen kokteylin ardından son buldu.

YILIN İŞADAMLARI VE GİRİŞİMCİLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI
YILIN İŞADAMLARI VE GİRİŞİMCİLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI
YILIN İŞADAMLARI VE GİRİŞİMCİLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2010 Cumartesi 11:22:01
Güncelleme :26 Haziran 2010 Cumartesi 12:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?