3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

MESİAD terör saldırısını kınadı

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, İstanbul Güngören'deki saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadıklarını belirterek, "İnsan öldürmenin hiçbir şekilde gerekçesi ve savunması olamaz" dedi.

MESİAD Başkanı Doğan, 18 masum vatandaşın hayatını kaybettiği, 150'yi aşkın vatandaşın yaralandığı Güngören'deki bombalı saldırının ardından kınama mesajı yayınladı.

Mesajında, "İnsan öldürmenin hiçbir şekilde gerekçesi ve savunması olamaz" diyen Doğan, böylesine haince planlarla, hataları sadece o an orada olmaktan öteye geçmeyen insanların canına kastetmeyi hiçbir düşünceye, anlayışa, ideolojiye sığdırmanın mümkün olmadığını belirtti.

Bu olayı gerçekleştirenlerin amacının, ülkeyi terör ortamına sürüklemek, halk üzerinde umutsuzluk oluşturmak, global kriz nedeniyle son derece hassas bir dönemde bulunan piyasaları sarsmak ve kaos oluşturmak olduğunu anlatan Doğan, bu gibi olaylara karşı vatandaşları çok daha dikkatli, uyanık ve duyarlı olmaya çağırdı. Doğan mesajında, "Birliğimizi bozmak isteyenlerin emellerine ulaşmasına yardımcı olmamak için bu gibi dönemlerde daha da kenetlenmeliyiz. İnsan canına kast eden, toplumsal barışı ve huzuru bozucu bu terör olayını şiddetle ve nefretle kınıyoruz.Bu menfur olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı yaralananlara da acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 13:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?