3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

MESİAD'dan birlik çağrısı

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Güler, dünya ölçeğinde yaşanan ekonomik krizden Türkiye'nin en az zararla çıkabilmesi için reel sektör ve finans sektörünün birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Amerika'da başlayan ve tüm dünyayı etkileyen global ekonomik krizin Türkiye'yi de etkilediğine dikkat çeken Güler, Türkiye ekonomisinin söz konusu durumdan etkilenmesinin toplumsal huzura da olumsuz etki yapacağının altını çizdi.

Güler, "Bu krizden en az zararla çıkmak için en önemli sektörler olan reel sektör ve finans sektörünün birlikte hareket etmesi gerekmektedir. Etle tırnak kadar ayrılmaz konumda olan bu iki sektör, olumsuz etkilenmeleri en aza indirmek için birlikte ve dayanışma içinde olmak zorundadır. Bu sürecin iyi yönetilmesi için iyi bir iletişime ihtiyaç vardır" dedi.

MESİAD olarak reel sektör ve finans sektörünü bir araya getiren bir toplantı organize ettiklerini hatırlatan Mustafa Güler, 4 Kasım Salı günü Mersin merkezde bulunan tüm bankaların merkez şube müdürleri ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Ticaret Borsası (MTB), Türk-Arap İşadamları Birliği (TURAB), Girişimci İşkadınları Derneği (GİŞKAD) gibi kurumların da üyesi olan reel sektör temsilcilerinin yöneticilerinin bir araya geleceğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 18:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?