4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MESKİ personeline eğitim

MESKİ PERSONELİNE 'İLK YARDIM' EĞİTİMİ

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personele, acil durumlarda gerekli müdahalenin nasıl ve ne şekilde yapılacağının öğretilmesi noktasında 16 saatten oluşan; 'İlk Yardım Eğitimi' verildiği bildirildi.

Eğitime katılan personelin yüzde 85'lik bir başarı ortalamasına ulaştığı ifade edilirken, kursu başarıyla tamamlayanlara da Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan ve uluslararası geçerliliği de olan; 'İlk Yardım Sertifikası' verileceği kaydedildi. MESKİ Teknik Hizmetler Toplantı Salonu'nda 15 kişiden oluşan 2 ayrı grup halinde yürütülen eğitim çalışmalarının; Türkiye Kızılay Derneği Silifke Şubesi ile ortaklaşa yürütüldüğü bilgisi verildi. Kızılay Silifke Şube Başkanı Mustafa Beceren ve Kızılay gönüllüsü ilk yardım eğitimcisi Nuran Sarıoğlu tarafından verilen eğitimlerin tamamlanmasının ardından her bir personelin; hasta ve yaralıya acil müdahale edebilecek temel bilgi donanımına sahip olacağını vurgulandı.

Kursa katılan personele; 'İlk Yardım Temel Uygulamaları', 'İnsan Vücudu İle İlgili Bilinmesi Gerekenler', 'Olay Yerinin Değerlendirilmesi', 'Temel Yaşam Desteği (Suni Solunum ve Göğüs Basısı)', 'Boğulmalar', 'Kanamalar', 'Bilinci Kapalı (Koma) Olan Hasta /Yaralıya Yaklaşım', 'Şok', 'Diğer Acil Durumlarda İlk Yardım', 'Vücuda Yabancı Cisim Kaçması', 'Kırık, Çıkık ve Burkulmalar', 'Yaralanmalar, Kafatası ve Omurga Yaralanmaları', 'Isı Dengesi Bozuklukları', 'Hayvan Isırmaları ve Böcek Sokmaları', 'Zehirlenmeler', 'Hasta ve Yaralı Taşıma Teknikleri' konularının yanı sıra müdahale yöntemleri hakkında da eğitim verildiği belirtildi.

Gönüllü Eğitmen Nuran Sarıoğlu, verilen eğitimlerle birlikte ilk müdahale sırasında yaşanabilecek olumsuzlukların da önüne geçileceğini ifade ederek, bu noktada da MESKİ personeline yönelik olarak verilen eğitimlerde şu ana kadar yüzde 85'lik bir başarı oranına ulaşıldığını anlattı. Kursun haftada 2 gün olmak üzere toplam 16 saat süreceğine dikkat çeken Sarıoğlu, söz konusu eğitimlerde bilgilerin pratik ve teorik olarak kursiyerlere aktarıldığını ifade ederek, eğitimin sonrasında başarılı olan kursiyerlere; uluslararası geçerliliği olan ve Sağlık Bakanlığı'nca da onaylanan; 'İlk Yardım Sertifikası' ile ilk yardım kartı verileceğini de sözlerine ekledi.

MESKİ PERSONELİNE 'İLK YARDIM' EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 16:56:04
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 19:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?