3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

MESKİ'den abonelerine e-hizmet

Mersin'deki su aboneleri, faturalarını artık internet üzerinden de ödeyebilecek.

Mersin Su ve kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, su abonelerinin internet üzerinden de su borcunu ödeyebilmeleri için elektronik hizmet sistemini başlattı. MESKİ'den yapılan yazılı açıklamada, su abonelerinin faturalarını ödeme seçeneklerine bir yenisinin daha eklendiği bildirildi.

Açıklamada, abonelere faturalarını ödeme kolaylığı sağlamak ve ödeme noktalarındaki yoğunluğu azaltmak amacıyla MESKİ'nin tahsilat vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerinin yanı sıra elektronik ortamda da borçlarını ödeyebilecekleri yeni bir hizmete başlandığı belirtildi.

Abonelere, bundan böyle faturalarını internet üzerinden ödeyebilme ve fatura bilgilerine ulaşma kolaylığı sağlandığı kaydedilen açıklamada, "Yenilenen web sitesi ile kent genelinde bulunan 280 bin aboneden MESKİ Genel Müdürlüğü ile anlaşmalı bankalara otomatik ödeme talimatı vermeyen abonelerin su faturalarını, MESKİ'nin resmi internet sitesi olan 'meski.gov.tr' adresinden, abone numaralarını kullanarak ödeme, ayrıca tüm abonelere fatura bilgilerini görebilme olanağı sunuldu. Artık vatandaşlarımız MESKİ internet adresi üzerinden su faturası ödemelerini yapabilecekler" denildi. Açıklamada, vatandaşların arıza ve kaçak su bildirimi için de elektronik işlem yapabilmelerine fırsat verebilmek için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yeni ödeme sistemiyle ilgili yaptığı açıklamada, teknolojiyi ve zamanı en iyi şekilde kullanmayı ilke edindiklerini söyledi. MESKİ abonelerinin, bugüne kadar MESKİ tarafından kurulan ödeme noktaları, anlaşmalı banka şubeleri ve PTT şubeleri aracılığıyla ödemelerini yapabildiklerine dikkat çeken Özcan, "Şimdi internet adresi üzerinden tahsilat hizmetini de halkımızın kullanımına sunuyoruz" dedi.

Hizmet alanları, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu yürürlüğe girmeden önce 51 bin 65 kilometrekare iken bugün 126 bin 297 kilometrekareye çıktığını anımsatan Başkan Özcan, MESKİ'nin de belediyenin diğer birimleri gibi il genelinde içmesuyu, kanalizasyon ve arıtma tesisleri ile başarılı bir şekilde kurum hizmetlerini yerine getirdiğini ve sorumluluk kapsamındaki bölgelerde yatırımlarını hızla sürdürdüğünü ifade etti.

Özcan açıklamasında, "Mersinlilere kesintisiz 24 saat kaliteli içilebilir nitelikte içmesuyu ulaştıran, gerçekleştirdiği çevre yatırımlarıyla kısa süre sonra Mersin'in pek çok yerinde vatandaşlarımıza deniz keyfi sunacak olan MESKİ, hız ve kolaylık sağlayan internet çağının olanaklarını da Mersinlilere sunmaya devam edecektir'' ifadelerine yer verdi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 16:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?