5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MESKİ'den içme suyu atağı

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen içme suyu çalışmaları kapsamında merkez ilçe Akdeniz'e bağlı Kazanlı ve Bağcılar'ın ardından Yenitaşkent'in de Berdan İçme Suyu'na kavuşturulduğu bildirildi.

Çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren MESKİ Genel Müdürü Ömer Gülay, kaliteli ve içilebilir nitelikteki suyun Mersinlilere musluktan teminin yanında hizmet kalitesinin arttırılması noktasında oldukça önemli çalışmalarda bulunduklarını anlattı. Ömer Gülay, Yenitaşkent'e Berdan İçme Suyu Hattı'ndan su verilebilmesi için bir süre önce başlatılan çalışmaların tamamlandığını ve bu kapsamda da Tekke ve Yakaköy'e 2 adet su terfi pompası yerleştirildiğini, mevcut depolara da saniyede 20 litrelik debilerle su verildiğini dile getirdi.

Bahçeli beldesine de içme suyu verilebilmesi için bir süre önce başlatılan çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Gülay, söz konusu beldeye ait içme suyu projesinin ise, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ni de içine alacak şekilde hazırlandığı bilgisini verdi. Gülay, 2009 yılının ilk 7 ayında yapılan çalışmalarla birlikte Huzurkent'e 3 bin 140 metre, Yenitaşkent'e bin 968 metre, Bağcılara bin 774 metre, Kazanlı'ya bin 756 metre, Bahçeli'ye 700 metre, Iğdır köyüne de 752 metre, Yanpar köyüne 370 metre ve Esenli köyüne de 36 metre olmak üzere toplam 10 bin 496 metrelik içme suyu borusu döşendiğini söyledi.

Söz konusu çalışmalarda 2 bin 539 depo foseptik kuyusu çekildiğini belirten Galay, bunun yanında da 304 adet içme suyu arıza yapımı, 52 adet tıkalı kanal açılması yapıldığını ifade ederek, tüm bunların yanında 650 metrede kanalizasyon şebeke hattı döşemesinin gerçekleştiğini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 17:33:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?