4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MESKİ'den 'kış' hazırlığı

MESKİ'DEN 'KIŞ' HAZIRLIĞI

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü'nce kent merkezindeki yağmursuyu kanallarının yanı sıra kanalizasyon hatlarının genel temizlik, bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildiği bildirildi.

Su ve Kanal İşletme Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan 4 ayrı ekip tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde mevcut muayene ve parsel bacaları ile ana kanalların kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarındaki temizlik çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedildi. Buna bağlı olarak son 9 aylık zaman dilimindeyse 9 bin 870 adet rögar, 7 bin 634 adet ızgara temizliği yapıldığı bilgisi verildi. İsmet İnönü Bulvarı üzerinde yer alan Mersin Oteli Kavşağı'ndan başlayıp, HiltonSA Mersin Oteli'ne kadar olan bölgeyle birlikte Adnan Menderes Bulvarı'nda yer alan Merkez Pompa İstasyonu'na kadar olan bölgelerdeki kanalizasyon kollektörlerinin kanal temizleme aracıyla da temizlendiği dile getirildi.

Gerek rutin kanal temizliklerinde, gerekse de yüzeysel suların tahliyesi esnasında şebekeden çok sayıda yabancı madde çıkartıldığını anlatan MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, söz konusu maddeler arasındaysa; pet şişe, çöp poşetlerinin yanı sıra çeşitli plastik eşya gibi birçok yabancı maddenin yer aldığını anlattı. Ülgen, "Şehrimizin en önemli altyapı şebekelerinden birini oluşturan kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında yaşanan bu durum, şehir hayatını olumsuz etkilemekle birlikte şebekelere de zarar veriyor" dedi.

Oluşturulan kanal temizleme ekipleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde kalan tüm mahallelerin yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarının oluşturulan bir program dahilinde temizlendiğini belirten Ülgen, vatandaşlara da atık konusunda uyarılarda bulundu. Kamil Ülgen, "Kanalizasyon şebekesinde tıkanmaya yol açabilecek, normal atık su akımını ve kanal fonksiyonunu engelleyecek kum, toprak, metal, cam, plastik eşya gibi her türlü katı madde ve malzemelerin atılmamasına dikkat edilmeli. İstenmeyen manzaraların yaşanmaması için tıkanmalara sebep olabilecek bu tür maddelerin bacaların içine atılmamalı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 14:32:04
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 15:00:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?