4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MESKİ'den 'kış temizliği'

MESKİ'DEN 'KIŞ TEMİZLİĞİ'

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) ekiplerinin, yağışların olumsuz sonuçlarına karşı başlatılan kanalizasyon hatlarının bakım ve temizlik çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, yaptığı açıklamada, kurumun kanunla belirlenmiş görevleri bulunduğunu hatırlatarak, içme suyu temin etmek, içme suyu kaynaklarını korumak ve atık suları çevreye zarar vermeden uzaklaştırmanın bu görevler arasında yer aldığını kaydetti. Atık su altyapısı inşa edilirken bölgenin nüfusu, kullanılan su miktarı gibi parametrelerin göz önünde bulundurulduğuna dikkat çeken Ülgen, "Bu çerçevede, bölgeye yapılacak olan atık su hatlarının çapları tespit edildikten sonra hattın inşası gerçekleştirilmektedir. Yağışın olmadığı dönemlerde herhangi bir bölgede atık su ile ilgili bir sorunun yaşanmaması, o bölgenin atık su altyapısının yeterli olduğu anlamına gelmektedir” dedi.

Kanalizasyon hatlarının bakım ve temizlik çalışmaları hakkında da bilgi veren Ülgen, “Kış temizliği adı altında başlattığımız çalışmalarımızda tonlarca atık toplandı. MESKİ Genel Müdürlüğü olarak yaptığımız kanalizasyon hatlarının temizlik ve bakım çalışmalarının kalıcı ve faydalı olabilmesi için vatandaşlarımız ve temizlik ekipleri tarafından bunların daha dikkatli kullanılması gerekmektedir. Belediyelerimizin bünyesinde çalışan temizlik ekiplerinin caddeleri süpürme işlemi esnasında biriken çöpleri ızgaralara doğru süpürmemelerini önemle rica ediyoruz. Böylelikle yapılan temizliklerin korunması sağlanmış olacaktır. Ayrıca konutlar tarafından atık su hatlarına bağlanan yağmursuyu, çatı ve balkon suyu giderleri yağışlı havalarda kanal tıkanıklıklarına sebebiyet vermekte, bilhassa alt katlarda oturan vatandaşların mağduriyetine neden olmaktadır" diye konuştu.

Yaptıkları çalışmalar sonucu son günlerdeki yağışlarda çok büyük sorunlar yaşamadıklarını söyleyen Ülgen, "Buna rağmen bazı eksiklerimizi görerek tamamlama çalışmalarımızı başlattık. Merkeze bağlı mahallelerimizde kanalizasyon hatlarının temizliği için görevlendirilen 5 ekibimiz halen çalışmalarını sürdürmektedir. Bu ekiplerimiz bölge bölge kendilerine verilen program dahilinde çalışmakta olup, ayrıca esnafımızın yoğun bulunduğu bölgelerdeki kanalizasyon hatlarını periyodik olarak her hafta sonu temizlemektedir. Burada bulunan esnaflarımızın pet şişe, sandık kasalarının parçaları, sebze meyve, balık atıkları gibi tıkanıklığa yol açacak çöplerini ızgaralara atmamaları, tıkanıkların en aza indirgenmesi için önemli bir unsurdur" dedi.

MESKİ'DEN 'KIŞ TEMİZLİĞİ'
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2010 Salı 18:03:00
Güncelleme :21 Aralık 2010 Salı 19:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?