30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

MESKİ'den kurban atığı uyarısı!

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen, vatandaşlardan Kurban Bayramı'nda kurbanlıklarından arta kalan kısımları kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarına atmamaları konusunda uyardı.

MESKİ Genel Müdürü Ülgen, bir açıklama yaparak, Mersinlilerden kurban artıklarını kurban kesim yerlerinde gösterilen uygun yerlere bırakmalarını istedi. Kurban artıklarının hatlara atılması sonucunda kanalların tıkandığını ve büyük zararlar meydana geldiğini belirten Ülgen, vatandaşların kurallara uymayan kişileri zabıta ekiplerine veya bağlı bulundukları emniyet birimlerine bildirmelerini de istedi.

Tıkanan kanalizasyon hatlarının taşarak etrafa maddi zarar vermesinin yanı sıra tehlikeli salgın sağlık sorunlarına da yol açtığına dikkat çeken Ülgen, Kurban Bayramı’nda bilinçsizce atılan atıklar nedeniyle altyapının zarar gördüğünü kaydetti. Ülgen, “Maalesef birtakım kişilerce atıksu ve yağmur suyu hatlarımıza boş balık kasaları, araba lastikleri, halı, çöp torbaları, boş damacanalar, hafriyat atıkları gibi çöpler atılıyor. Buna ek olarak Kurban Bayramı’nda da kesimden arta kalan atıklar atılacağını düşünürsek tıkanmaların kaçınılmaz olacağını söyleyebiliriz. Bilinçsiz kullanımlar sonucu hatlar sık sık tıkanıyor. Kanal hatları tıkandığında taşarak etrafında ciddi sağlık tehlikesi oluşturuyor. Yani kanallara çöp atanlar sıkıntıyı önce kendileri çekiyor. Ekiplerimiz çöplerle tıkanan hatları açmak için yoğun bir çalışma gösterse de atılan çöplerle açılan bir hat kısa süre içinde tekrar tıkanabiliyor" dedi.

Vatandaşlardan bu konuda daha duyarlı olmalarını isteyen Ülgen, “Vatandaşlarımızdan, kurban artıklarını kurban kesim yerlerinde gösterilen uygun yerlere bırakmalarını, çöpleri kanal hatlarına atmamalarını, atan kişileri ise uyarmaları ya da zabıta ekiplerine ve bağlı bulundukları yerin emniyet güçlerine bildirmelerini rica ederiz. Bu vesile ile de tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2011 Cuma 18:06:46
Güncelleme :4 Kasım 2011 Cuma 18:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?