4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MESKİ'den teknolojik atak

MESKİ'DEN TEKNOLOJİK ATAK

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, sayaç okuma sistemini 'online' hale getirerek verilerin yüksek hızda kablosuz internet veri iletişimi (GPRS) bağlantısı ile merkezden anında kontrol edilmesine olanak sağladı.

MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, MESKİ'nin gelişime ve değişime açıklık ilkesi çerçevesinde teknolojik altyapısını güçlendirerek hizmetlerinin bilgi ve iletişim çağına uygun hale getirildiğini bildirdi. Ülgen, "Bir taraftan Mersin'in altyapı problemlerini bir bir çözerken diğer taraftan da teknolojik yenilikleri çalışmalarımızda kullanmaya özen gösteriyoruz" dedi.

GPRS bağlantısı ile verilerin anında merkezden kontrol edilmesine olanak sağlandığını kaydeden Ülgen, "Bugüne kadar abonelerimizin su sayaçlarının okuma işlemi 'offline' olarak yapılmaktaydı. Eski sistemin doğal neticesi olarak bilgilerin kaydedilmesi, hesaplanması gibi süreçlerde çok fazla zaman ve işgücü kaybı yaşanmaktaydı. El bilgisayarına yüklenen bilgiler 'online' olarak sistemden alınmadığı için, abonemize verdiğimiz ihbarnamenin üstündeki abonenin ismi, adresi, ödemediği fatura bilgileri gibi bazı bilgiler güncel olmaya biliyordu. Bu sistem sayesinde artık güncel bilgiler fatura üzerinde yer alacaktır. Böylece zaman ve işgücü kaybının da önüne geçilecektir" diye konuştu.

Yeni GPRS bağlantılı sayaç okuma sistemi ile kaçak su kullanımlarının anında fotoğraflarının çekildiğini ve tespitlerin yapıldığını da belirten Ülgen, "Bu sayede yasadışı kullanımları önleyerek gelir artışı sağlanmasını da hedefliyoruz. Yine bu sistemle aboneye ait varsa kaçak tutanaklarının adet ve miktarları da su faturasının altında yer alarak vatandaşların bilgilendirilmesi sağlanıyor'' şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 16:32:00
Güncelleme :30 Eylül 2010 Perşembe 16:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?