4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MESKİ'nin 2011 bütçesi ne kadar?

MESKİ'NİN 2011 YILI BÜTÇESİ 150 MİLYON 350 BİN LİRA

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (MESKİ) 2011 yılı bütçesi, 150 milyon 350 bin TL olarak belirlendi.

MESKİ Genel Müdürlüğü'nün Kasım ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda yapıldı. İlgili gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, MESKİ'nin 2011 yılı bütçesi de 150 milyon 350 bin lira olarak belirlendi. Genel kurulda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Mersin'in dünya şehirleriyle rekabet edecek bir noktaya gelmesi için 2011 yılında da ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Mersin'in gelişmesinin önündeki bütün engelleri bir bir aşacaklarını ifade eden Ertan, Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi'nin hizmete sunulduğunu, içme suyu şebeke hatlarının yenilendiğini, yeni su depolarının tamamlandığını dile getirdi. Su ücretlerinden elde edilecek gelirlerin daha önceki yıllarda olduğu gibi Mersin halkı için hizmete dönüştürüleceğini, MESKİ'nin büyük yatırımlar yaptığını, alt yapı çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini ifade eden Ertan, 2011 yılı içerisinde batıda yapımına başlanılacak olan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi'nin önem arz ettiğini kaydetti.

MESKİ'nin diğer sular idarelerine göre en fazla alt yapı yatırımı yapan kurum olduğunu belirten Ertan, "İçme suyu şebeke hatlarının yenilenmesi, yeni su depolarının devreye alınması ile birlikte önümüzdeki 30-40 yıl, Mersin'de içme suyu sorunu yaşanmayacaktır. Siteler, apartmanlar 10-12 katlarına kadar hidrofor kullanmadan içme suyunu rahatlıkla kullanabilecekler. Türkiye'nin en büyük yatırımlarından biri Karaduvar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ni hizmete sunduk. İl Sağlık Müdürlüğü'nden elde ettiğimiz bilgiler neticesinde koliform ölçümlerinin düşük çıktığı bilgisine ulaşmış bulunmaktayız. Bu son derece sevindirici bir haber. Denizimizin daha şimdiden temizlenmeye başladığının ve sahillerimizden denize girebilecek günlerin yakın olduğunun habercisi. Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi'nin diğer ayağı olan Batı Atıksu Arıtma Tesisi'nin de Mezitli'de kurulması için çalışmalarımız son aşamaya geldi. Mezitli, Tece, Çiftlikköy, Kuyuluk, Davultepe ve Erdemli'ye kadar olan nüfusu kapsayacak şekilde pis suları arıtacak olan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi'nin devreye girmesiyle birlikte, Mersin sahillerin her yerinden denize girme olanağına kavuşacağız" dedi.

MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen ise, yaptıkları çalışmalarla su kaçaklarında büyük mesafeler kat ettiklerini anlatarak, "Fiziki kaçak oranlarını yüzde 67'den yüzde 52' lere çektik. Hedefimiz bu oranı daha da aşağıya çekmek. Ticari kaçakları önlemek için çalışmalarımız son aşamaya geldi. Abone güncelleme sistemimiz ve (SCADA) sistemimizin devreye alınmasıyla birlikte ticari kaçakları da aşağıya çekmiş olacağız. 2011 yılında Tece, Kuyuluk, Çiftlikköy, Davultepe ve Arpaçsakarlar'ın kanalizasyon sorununu çözeceğiz. Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi için bu bölgelerin kanalizasyon hatlarının yapımı büyük önem arz etmekte. Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi'ni Erdemli'yi de kapsayacak şekilde planlıyoruz" diye konuştu.

MESKİ'NİN 2011 YILI BÜTÇESİ 150 MİLYON 350 BİN LİRA
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 15:01:04
Güncelleme :2 Aralık 2010 Perşembe 15:17:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?