4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MESKİ'ye savcılık soruşturması

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ndeki (MESKİ) yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığı bildirildi. 

MESKİ'de bir süre önce bilgisayar sisteminin çöküşüyle başlayan ve Belediye Teftiş Kurulu tarafından yürütülen yolsuzluk iddiaları soruşturması çerçevesinde bazı daire başkanı, müdür ve personelin açığa alınması olayıyla ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldığı belirtildi. Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, olayın duyulmasıyla birlikte Başsavcılık olarak resmen olaya el koyduklarını belirterek, soruşturmanın Cumhuriyet Savcısı Ali İlker Dürger tarafından yürütüldüğünü ve dosyaların incelemeye alınacağını söyledi. 

MESKİ'de bilgi işlem sisteminin çökmesi sonucu 40 gün süreyle tahsilat yapılamadığı, kurumun tahsilatının günlük 500 ile 600 bin YTL arasında olduğu, ancak bu süre içerisinde MESKİ kasasına para girmediği iddia edildi. 

Öte yandan, soruşturma kapsamında açığa alındıktan sonra intihar eden MESKİ personeli İmral Dedeoğlu'nun ise bilgisayar sisteminin çöküşüyle ilgili soruşturmanın dışındaki bir başka olaydan ötürü açığa alındığı ortaya çıktı. Dedeoğlu'nun eşi Orhan Dedeoğlu, intihar eden eşinin bir siyasi hesaplaşmanın kurbanı olduğunu ileri sürerek, eşinin suçsuz olduğunun ortaya çıkacağına inandığını belirtti.

Dedeoğlu, eşinin suçsuz olduğunun anlaşılmasının ardından sorumlular hakkında dava açacağını kaydetti. 

Bu arada, MESKİ önünde Abdulaziz Arpa adlı bir şahıs, su saatiyle ilgili kaçak muamelesi görmesinin ardından geldiği idarede, kendisinden rüşvet istendiğini ileri sürerek, üzerine benzin döküp kendini yakmak istedi. MESKİ personeli tarafından etkisiz hale getirilen ve bu sırada yere düşerek yaralanan Arpa, Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

MESKİ Genel Müdür Vekili Ömer Gülay, Arpa'nın rüşvet istendiği yönündeki iddialarını yalanlayarak, abonenin kaçak su kullandığının tespit edildiğini, 50 gündür su sayacının numaratajının dönmediğinin belirlendiğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2006 Salı 17:12:17
Güncelleme :15 Kasım 2006 Çarşamba 12:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?