5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Meslek kursları genişletilecek

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, belediye tarafından yürütülen 'Meslek Edindirme Kursları'nın kapsamının genişletileceğini, bunun yanında kadınların ürettiği ürünlerden gelir elde edebilmeleri için satış noktaları oluşturacaklarını söyledi.

Türk, Akdeniz Belediyesi ile Mersin Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen meslek ve beceri kurslarının sürdürüldüğü Müfide İlhan Kurs Merkezi'ni ziyaret etti. Burada kursiyerlerle ayak üstü sohbet eden Türk, kendisine iletilen sorun ve sıkıntıları yanı sıra taleplerle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Türk, çeşitli branşlarda sürdürülen ve kursiyerlerin hem kişisel gelişimlerine katkıda bulunulması, hem de özellikle kadınların ev ekonomilerine katkıda bulunması amacıyla düzenlenen kursların kapsamının genişletileceği bilgisini verdi. Akdeniz'e yeni bağlanan bölgelerde de çeşitli alanlarda kurslar açılacağına dikkat çeken Türk, bu noktada gerekli çalışmaların başlatıldığını anlattı.

Fazıl Türk, “Kursiyerlerimiz hiç kaygılanmasın. Kurslarımızın kapsamı artarak devam edecek. Özellikle ilçemize yeni bağlanan beldelerde bu konudaki eksikliğin bir an önce giderilmesi için gerekli çalışmayı yapmaktayız. Ayrıca, kadınlarımızın bu kurslar neticesinde elde ettikleri becerilerini aile bütçelerine katkıya dönüştürmeleri için ürettikleri ürünlerin satışının yapılabileceği alanlar oluşturma gayreti içerisinde olacağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 10:14:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?