4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Meslek kurslarına 'kadın' ilgisi

MESLEKİ VE BECERİ KURSLARINA 'KADIN' İLGİSİ

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından açılan mesleki ve beceri kursları devam ediyor. Söz konusu kurslara yoğun olarak kadınların ilgi gösterdiği belirtildi.

Bu noktada son olarak Çilek Mahallesi Aile Danışma Merkezi ve Sosyal Tesisi bünyesinde açılan ve 3 ay süren; 'Giyim ve Makine Nakış Kursu'nu tamamlayan toplam 30 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi. Törene; Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Başkan Yardımcısı Tarfa Arıç, Mersin Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Mustafa Özsoy ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada konuşan Fazıl Türk, , mesleki kursların, işsizlik sorununun çözümünde önemli bir hizmet olduğuna dikkat çekerek, özellikle 'nitelikli eleman' yetiştirilebilmesi noktasında mesleki eğitim kurslarının önemli bir misyon üstlendiğini vurguladı. Türk, "Belediye olarak mesleki ve beceri kurslarına önem veriyoruz. Amacımız; tüm mahallelerimizde yaşayan kızlarımızın ve kadınlarımızın kurslara katılmalarıdır. Böylece evlerine ekonomik katkı da sunacaklar" dedi.

Evlilik çağındaki genç kızların, çeyizlerini yine kendilerinin hazırlayabilmeleri için söz konusu kurslarla birlikte fırsat sunduklarının altını çizen Türk, "Alacağınız sertifikalar nedeniyle ben de sizler kadar mutluyum. Bu konuda gereken her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz. Çünkü bu bizim asli görevlerimizden biridir" diye konuştu. Mersin HEM Müdürü Mustafa Özsoy ise, 'Giyim ve Makine Nakış Kursu'nun, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı'nda düzenlenen 5 farklı kursun sonuncusu olduğu bilgisini verdi.

Katkı ve desteklerinden dolayı Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'e de teşekkürlerini sunan Özsoy, önümüzdeki dönemlerde düzenlenmesi planlanan mesleki ve beceri kurslarına kadın ve genç kızların katılımlarını beklediklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından Fazıl Türk, Mustafa Özsoy, Başkan Yardımcısı Tarfa Arıç ile birlikte kursiyerlerin el emeği göz nuru çalışmalarından oluşan serginin açılışını gerçekleştirerek, burada kursiyerlerle ayak üstü sohbet etti. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını da veren Türk, başarılarından dolayı ev kadınlarını kutladı.

MESLEKİ VE BECERİ KURSLARINA 'KADIN' İLGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 17:38:00
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 22:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?