5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mesleki eğitime ağırlık verilecek

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Mersin'de yüzde 33 olan mesleki eğitim oranını bu yılki eğitim öğretim döneminde yüzde 40'a çıkaracaklarını belirterek, hedeflerinin önümüzdeki yıl bu oranı yüzde 50 seviyelerine yükseltmek olduğunu söyledi.

Gül, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılının oldukça başarılı geçtiğini kaydetti. Bu eğitim döneminde, 26 anaokulu ve 480 ana sınıfında toplam 21 bin 240 öğrencinin eğitim gördüğünü, yine 539 ilköğretim okulunda 240 bin, 180 ortaöğretim kurumunda ise 81 bin 662 öğrencinin eğitim aldığını ifade eden Gül, eğitim alanında öncelikle fiziki mekanların iyileştirilmesi üzerinde durduklarını vurguladı.

Özellikle Tarsus ilçesi ile Mersin merkez ilçelerdeki çalışmalara ağırlık verdiklerini dile getiren Gül, buralardaki derslik başına düşen öğrenci sayısının standartların üzerinde olduğunu, bu sayıları standartlara çekmeye çalıştıklarını kaydetti.

Bunun için ek dersliklere ihtiyaç bulunduğunu belirten Gül, "Bu ek derslik ihtiyaçlarını devlet yatırımlarından, Özel İdare yatırımlarından ve 'Eğitime Yüzde Yüz Destek' kampanyalarından karşılamaya çalışıyoruz. Şu anda inşaatlarımız devam ediyor. Bir kısmının inşaatı Eylül ayında tamamlanacak. Ağırlıklı olarak mesleki ve teknik eğitime öncelik veriyoruz. Çünkü ilin en önemli sorunlarından birisi okul öncesi eğitim ile mesleki ve teknik eğitim. Okul öncesi eğitimi halletmemiz lazım. Bir Hindistan'a dahi baktığınızda, okul öncesi eğitim yüzde 60'ların üzerinde. Ancak ülkemizde henüz o rakamları yakalayamadık. Biz okul öncesi eğitimde bu yıl için yüzde 50 hedefini tutturmaya çalışacağız" dedi.

Mersin'deki eğitim ve öğretimde, kalite ve niteliği açısından büyük ilerleme yaşandığını kaydeden Gül, bugün itibariyle hiçbir okulda internet sorununun kalmadığını, en ücra köşedeki okullarda bile internet erişiminin sağlandığını söyledi. Bu konuda Türkiye'de internet sorunu olmayan bir kaç ilden biri olduklarını vurgulayan Gül, ayrıca okullarda, bilgi teknolojisi sınıfları ile bilgisayar destekli eğitim yapıldığını belirtti.

Mersin'deki eğitim alanında en önemli sorunun mesleki eğitim olduğunu dile getiren Gül, "Bu konuda yüzde 33 olan mesleki eğitime giden öğrenci dağılımını biz yüzde 40'lara çekmek zorundayız. Bu yıl bunu gerçekleştireceğiz Önümüzdeki sene ise bu oranı yüzde 50'ye yükseltmemiz gerekecek. Çünkü bugün en başarılı genel liseler bile yüzde 6-7 oranında öğrenciyi ancak üniversiteye sokabiliyor. Kalan öğrencilerimiz ne oluyor? Sokakta kalıyor, elinde bir mesleği de yok. Biz bu konuda sanayi odaları ve meslek odaları ile görüşüyoruz. Biz onların ihtiyacı olan elemanlar yetiştirmek istiyoruz. Onun için bu kuruluşların talepleri doğrultusunda Bakanlığa bu alanların açılması yönünde teklifte bulunuyoruz. İlimizde şu anda 5 tane meslek lisesi inşaatı hızla devam ediyor. Bu okullar faaliyete geçtiğinde hedeflerimize büyük oranda ulaşmış olacağız" diye konuştu.

Hasan Gül, yeni yapılan okulların son derece modern okullar olduğunu da belirtirken, Mersin'deki yurt sorununun da çözüldüğünü, 7 öğrenci yurdu inşaatını hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 13:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?