4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MESOB'tan Bakan Ergün'e mektup

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Türkiye'de ekonominin yeniden rayına oturabilmesi için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın mesleki ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket etmesi gerektiğini savundu.

Talat Dinçer, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'e göndermiş olduğu mektubunda, kent merkezlerinde yer alan büyük alışveriş merkezleri başta olmak üzere kayıt dışı ekonomi, vergi sisteminde yaşanan sıkıntıların yanında kredi ve finansmanla ilgili yaşanan sorunları dile getirip, Türkiye ekonomisinin iyileştirilmesi noktasında yapılması gerekenler konusunda önerilerde bulundu.

Esnaf ve sanatkarların, Türkiye'nin temel taşı olmasının yanında ekonominin de lokomotifi konumunda olduğunu belirten Dinçer, "Esnaf ve sanatkarlarımızın en önemli sorunlarının başında, büyük alışveriş merkezlerinin milyonlarca esnafımızı bitirme noktasına getirmesi, haksız rekabete neden olan kayıt dışı ekonomiyle yeterince mücadele edilememesi, vergi sistemimizdeki adaletsizlik, kredi ve finans konusundaki sıkıntılarımız gelirken; son dönemde dünya genelinde yaşanan ve ülkemizdeki işletmeleri son derece olumsuz etkilemiş ve hatta işletme sahiplerinin evlerine ekmek götürmesini zorlaştırmış ve ülkemizde milyonlarca kişinin işsiz kalmasına neden oldu" dedi.

Bugün esnaf ve sanatkarlarının içinde bulunduğu mevcut durumunun açıklanmasının kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu dile getiren Dinçer, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Görevinizin ne kadar ağır ve zor olduğunun bilincindeyiz. Ülkemiz ekonomisinin iyileştirilmesi konusunda, mesleki ve sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde çalışacağınızdan hiç kuşkumuz bulunmamaktadır. Esnaf ve sanatkarlarımız adına desteklerinizi bekliyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 14:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?