5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

METAB ilk meclis toplantısını yaptı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, turizm alanında yenilik ve gelişime açık olunmasının bir zorunluluk olduğunun altını çizerek, kentin tüm dinamiklerinin ortak hareket etmesi halinde de kısa sürede verimli sonuçlar alınabileceğini savundu.

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB), ilk Meclis Toplantısı'nı Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında yaptı. Mersin Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Aksoy, birliğin amacının Mersin'deki turizm merkez ve bölgelerinin bütüncül bir anlayışla korunması, geliştirilmesi ve tanıtımının yanında kültür ve turizmle ilgili sosyal ve teknik altyapının gerçekleştirilmesi ile birlikte işletilmesinin sağlanması olduğunu söyledi.

Aksoy, Mersin'in önemli bir kültürel ve tarihsel zenginliğe sahip olduğunun altını çizerek, Tarsus ve Anamur arasında kalan bölgede çeşitli turizm alanlarının yanın sıra önemli turizm merkezleri olduğunu, METAB'ın amacının da söz konusu merkezlere yönelik çalışmalar yapmak olduğunu anlattı. Mersin'in turizm ve turizm çeşitliliği açısından oldukça önemli bir potansiyele sahip olduğuna işaret eden Hüseyin Aksoy, bu potansiyeli harekete geçirmenin de kendilerinin öncelikli hedefleri olduğunu dile getirdi.

Aksoy, "Turizm konusunda yenilik ve gelişime açık olmak durumundayız. Bu çalışmayı da, kamu kurum ve kuruluşlarımızla, yerel yönetimlerimizle ortak hareket ederek yürütmemiz halinde kısa sürede verimli sonuçlara ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

METAB'ın önemli bir oluşum olduğunu ve toplam 52 üyeden oluştuğu bilgisini veren Vali Aksoy, ancak İl Genel Meclisi ile belediye meclislerinde görev yapan hangi üyelerin METAB Meclisi'nde görev yapacağının henüz belirlenmediğini, bu nedenle de ilk toplantılarını 18 doğal üyenin yanında sektör temsilcilerinden seçilen 13 üye de dahil olmak üzere toplam 30 kişilik bir katılımla gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: "METAB bir hizmet birliğidir. Turizmle ilgili başta alt yapı olmak üzere bir çok konuda öncü rolü üstlenebilecek bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla tüm arkadaşlarımın bu oluşuma özellikle önem vermelerini istiyorum. Birliğin Mersin'e turizm alanında önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum."

Toplantı, Mersin İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Daire Başkanı Hasan Gökbel'in, METAB hakkında katılımcılara bilgi sunması ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 14:41:56
Güncelleme :21 Şubat 2009 Cumartesi 14:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?