5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Metruk binalar yıkılıyor

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, bölgede bulanan ve kullanılmayan harap durumdaki binaların yıkım çalışmalarını sürdürüyor.

Toroslar Belediyesi Yapı Denetim Amirliği ekipleri son olarak mülk sahibinin müracaatı üzerine, Turunçlu Mahallesi 78002 sokakta bulunan ve madde bağımlılarının yuvası olmuş atıl durumdaki 2 katlı metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, sahiplerince kullanılmayan, ya da imara aykırı olduğu için kullandırılmayan binaların, çarpık kentleşmeye neden olduğu gibi, aynı zamanda sosyal tehlike arz ettiğini söyledi.

Belediye olarak, bölgede bulunan metruk ya da imara aykırı olduğu için kullandırılmayan konut, işyeri veya baraka türü yapıların sahipleri ile irtibat kurulduktan sonra yıkımın yapıldığını belirten Tuna, “Bu tür binaları sahiplerinin izniyle yıkarak çarpık kentleşme ve görüntü kirliliğini önlemeye çalışıyoruz. Ayrıca bu yıkım çalışmaları ile sokak çocukları ya da uyuşturucu madde bağımlılarının barınağı haline gelen bu yapıları sosyal bir sorunun mekanı olmaktan kurtarıyoruz” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 16:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?