30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Metruk binalar yıkılıyor

MERSİN'DE METRUK BİNA YIKIMI

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından, kentte çevre ve görüntü kirliliği yaratan terk edilmiş bir binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Akdeniz Belediyesi, halkın sağlıklı ve temiz bir yaşam ve çevre hakkını korumak için görüntü kirliliği yaratan, kullanım ömrünü tamamlamış, yayalar ve araçlar için tehlike oluşturan yapıların yıkımını sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, son olarak sahibinin dilekçe ile başvurusu ve Encümen kararı üzerine, her gün binlerce kişinin geçtiği İhsaniye Mahallesi Kuvvai Milliye Caddesi üzerinde bulunan terk edilmiş bir yapıyı daha yıktı.

Yıkım dolayısıyla ortaya çıkan toz ve dumandan vatandaşların etkilenmemesi için yıkım sırasında arozözle binaya sürekli tazyikli su sıkıldı. Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği çalışmada, çevre güvenliğinin ardından kontrollü bir şekilde binanın yıkılması ile bugüne kadar ilçede yıkılan metruk bina sayısı 143'e yükseldi.

Sahipleri tarafından terk edilen ve kullanım miatlarını dolduran yapıların yarattığı risklere dikkati çeken Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, bu yapıların kentin siluetine ve çevreye zarar verdiğini belirtti. Bu tür bina sahiplerine de çağrıda bulunan Başkan Türk, “Kaderine terk edilen binaların, uçucu madde veya alkol bağımlılarının meskeni haline gelmesi halkımızı rahatsız ve tedirgin etmektedir. Bu kapsamda, İmar Müdürlüğüne bağlı Yapı Denetim birimi ekipleri de tüm mahallelerde bina denetimlerini aralıksız sürdürmektedir. Bu tür yapı sahibi vatandaşlarımızın bir dilekçe ile belediyemize başvurmaları halinde kendilerine gereken her türlü kolaylık sağlanacaktır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 14:10:04
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 14:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mahmut Tosunoğlu IP: 88.254.165.xxx Tarih : 8.02.2011 16:45:05

Belediyenin bu uygulaması gerçekten takdir edilecek bir olay.Fakat ne yazıkki bu uygulama bazi kişiler tarafından kötü niyetle kullanılmakta.Zira haberde konu edilen yer kısa bir süre önce malsahipleri tarafından kiracılar tahliye ettirilmiştir. Yıkım yapıldıktan iki gün senre yine mal sahipleri mevcut yere temel kazmışlar ve inşaata başlamışlardır.Buda demektir ki bizlerin ödediği vergilerle hizmet veren belediyeler bilerek vaya bilmiyerek bazı kötü niyetli kişilere hizmet etmiştir.Merak edenler kuruçeşme yukarısındaki inşaat alanını görebilirler.