2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Metruk binalar yıkılıyor

Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesi, sınırları içerisindeki metruk binaların yıkımına devam ediyor.

Toroslar Belediyesi Yapı Denetim Amirliği ekipleri bu kapsamda Alsancak Mahallesi 87047 Sokakta bulunan terkedilmiş bir binanın daha mesken sahibinin dilekçesi üzerine gerekli incelemelerin ardından yıkımını gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 4.5 yıllık görev süreleri içerisinde kentin görünümünü değiştirmek adına 90 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini belirterek, yıkımların devam edeceğini söyledi.

"Amacımız bölge halkının daha nezih ve huzurlu ortamlarda hayatlarını sürdürmelerini sağlamaktır" diyen Tuna, mesken sahiplerinin talepleri üzerine yıkılan binaların, vatandaşlar açısından sosyal tehlike arz ettiğine dikkat çekerek, bölge halkının huzurunu korumayı ön planda tuttuklarını kaydetti.

Bu binaların kokulu madde ve alkol bağımlılarının meskeni haline geldiği gibi kemirgen ve haşerelerinde üremelerine sebep olduğunu vurgulayan Tuna, mahallelerinde bu tür bina bulunan vatandaşların veya mesken sahiplerinin belediyeye müracaat etmelerini istedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 14:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?