4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Metruk binalar yıkılıyor

AKDENİZ'DE METRUK BİNALAR YIKILIYOR

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi tarafından, görüntü kirliliği yaratarak kentin siluetini bozan, çevre kirliliğinin yanı sıra, uçucu madde ve alkol bağımlılarının mekanı haline gelen terk edilmiş metruk yapıların yıkımı sürdürüyor.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nce sürdürülen yıkım çalışmaları kapsamında son olarak , Yeni Mahalle ile Mahmudiye Mahallesi'nde 2 metruk bina daha kontrollü olarak yıkıldı. Yıkılan yapıların molozları ve çevresindeki çöp yığınları da kamyonlarla mahallelerden uzaklaştırıldı.

Çalışmaları değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Akdeniz'in çağdaş ve yaşanabilir bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade ederek, kaderine terk edilen görüntü ve çevre kirliliğinin yanı sıra sosyal riskler de yaratan terk edilmiş yapılara izin vermelerinin söz konusu olamayacağını söyledi. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, bu yıl içinde yıktığı toplam metruk bina sayısının 113'e ulaştığı bilgisini veren Türk, “Akdeniz'de, kaderine terk edilen, görüntü ve çevre kirliliğinin yanı sıra, bazı sosyal riskler de taşıyan metruk yapılara izin vermemiz söz konusu olamaz. Metruk yapılar, kentin görüntüsünü bozmakla birlikte, uçucu madde ve içki bağımlılarının da mesken tutması nedeniyle mahalle sakinlerimize ciddi rahatsızlıklar vermektedir. Bizler de bina sahipleriyle temasa geçiyor, onların da onayı neticesinde Encümen Kararı ile ekiplerimiz tarafından bu tür evlerin yıkımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Başkan Türk, sorumlu belediyecilik anlayış çerçevesinde bu tür yapıları tespit ettiklerini veya halktan gelen ihbarları değerlendirdiklerini kaydederek, “Kaderine terk edilen bu tür binalar, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından da tehlikeler yaratıyor. Bu konuda ilgili birimimize gelen şikayetleri en kısa zamanda değerlendirmeye alıyoruz. Metruk yapıları olan vatandaşlarımızın da duyarlı davranmalarını istiyoruz. Mahalle sakinlerimizin ekiplerimize haber vermeleri halinde talepleri en kısa zamanda yerine getirilecektir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 13:16:04
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 13:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?