2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Metruk binaların yıkımı sürüyor

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, göreve geldikleri 4 yılda 100 civarında metruk binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Hedefimiz daha modern bir Toroslar oluşturmak" dedi.

Toroslar Belediyesi, İlçenin daha çağdaş bir hale gelmesi için yürüttüğü yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında Sağlık, Tozkoparan, Selçuklar ve Demirtaş mahallelerinde imara aykırı olan ya da terkedilmiş haldeki 4 bina daha Toroslar Belediyesi Yapı Denetim Amirliği ekipleri tarafından yıkıldı. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, görev süreleri içerisinde kentin görünümünü değiştirmek adına 100 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu binaların kokulu madde ve alkol bağımlılarının meskeni haline geldiği gibi kemirgen ve haşerelerinde üremelerine sebep olduğunu vurgulayan Tuna, mahallelerinde bu tür bina bulunan vatandaşların veya mesken sahiplerinin belediyeye müracaat etmelerini istedi.

Hedeflerinin daha modern bir Toroslar oluşturmak olduğunu söyleyen Tuna, tüm hizmetlere olduğu gibi yıkım çalışmalarına da büyük önem verdiklerini ve İlçe halkının huzurunu ön planda tuttuklarını kaydederek, "Zamanında yapılan yanlış uygulamalardan dolayı ilçemiz çarpık kentleşmenin merkezi haline gelmiş durumda. Bunu önleyebilmek ve Toroslar'ı daha modern bir hale getirebilmek amacıyla bu tür sosyal tehlike arz eden metruk binaların yıkımını gerçekleştiriyoruz. Belediye olarak halkımızın huzur, sağlık ve güvenliğini daima ön planda tutuyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 17:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?