5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Metruk binaların yıkımı sürüyor

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz'de bulunan ve kaderine terk edilen metruk binaların yıkımı devam ediyor.

 Akdeniz Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında bugüne kadar 93 harabe binanın yıkımı gerçekleştirildiği vurgulandı.Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalar son olarak Karaduvar Mahallesi 6520 Sokak ile Çankaya Mahallesi 4719 Sokak'ta kullanılmayan binaların yıkımıyla devam etti.

Yıkımlarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Fazıl Türk, ilçede yer alan metruk binaların bazı sosyal sorunları da beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, bu tür yerlerin madde bağımlılarının mekanı haline geldiğini ve bu durumun da önüne geçilmesinin bir zorunluluk olduğunu savundu.

Akdeniz'i yaşanılabilir modern bir kent haline getirme çabası içinde olduklarını ifade eden Fazıl Türk, "Sorumlu bir yerel yönetim anlayışıyla hareket eden belediyemiz; İmar Müdürlüğümüz tarafından tespit edilen bu binaların yıkım çalışmalarını bir program dahilinde gerçekleştiriyor. Yıkılması gereken yapıların, mal sahipleriyle yapılan görüşmelerin ardından Belediye Encümeni tarafından alınan karar doğrultusunda yıkımını gerçekleştiriyoruz" dedi.

Türk, bugüne kadar yapılan çalışmalarla birlikte ilçede toplam 93 metruk binanın yıkıldığını ve bu alanda yapılan çalışmaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği bilgisini verdi

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 16:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?