4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

MEÜ BESYO sınavları başlıyor

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na 2009-2010 eğitim öğretim döneminde alınacak öğrencilerin belirlenmesi için 3-6 Ağustos 2009 tarihleri arasında sınav düzenleneceği bildirildi.

MEÜ Çiftlikköy Kampusu Spor Salonu'nda düzenlenecek özel yetenek sınavında, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'ne 20 erkek ve 20 kız öğrenci alınacağı belirtilirken, ayrıca yabancı uyruklu kontenjanıyla da 1 erkek ve 1 kız öğrencinin kayıt yaptırabileceği kaydedildi.

MEÜ'den yapılan açıklamada, belirlenen sınav kriterlerinin yanı sıra, adaylara üst düzeyde sınav koşulu yaratmak amacıyla tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

Türkiye'nin diğer pek çok üniversitesinin aksine, Mersin Üniversitesi'nin özel yetenek sınavının klimalı salonlarda ve sağlık ekiplerinin sürekli gözetiminde yürütüldüğü belirtilen açıklamada, ayrıca spor merkezinin çeşitli noktalarına kurulan dev ekranlar sayesinde adaylar ve ailelerinin, sınavın objektiflik ve şeffaflık ilkeleri çerçevesinde yapıldığına tanıklık edebilecekleri ifade edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 17:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?