5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MEÜ öğrencilerden müzik resitali

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Opera Ana Sanat Dalı son sınıf öğrencileri, yıl sonu etkinlikleri kapsamında klasik müzik resitali sundu.

MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte soprano Evrim Şahinkaya Kaplancık ve soprano Elçin Sangu, mezuniyet resitallerini verdi. Öğretim Görevlisi Gülşah Küçüksüslü sınıfından mezun olacak olan öğrencilerin resitalleri büyük beğeni topladı.

Lirik ve koloratur soprano literatürünün en güzel örneklerinin seslendirildiği resitalde genç sanatçılara Sosi Çifçiyan piyanosuyla eşlik etti. Resitale; soprano Emel Adalı, tenor Baran Taner ve bariton Hulusi Baran konuk olarak katıldılar.

Soprano Evrim Şahinkaya Kaplancık antik aryalar ve Brahms liedlerden, Puccini ve Donizetti aryalara lied ve bel canto tekniğini ortaya koyarken, Türk operasının en önemli isimlerinden Selman Ada'nın eserlerine ve türkülere de repertuvarında yer verdi.

Soprano Elçin Sangu ise, aryantiklerden Mozart lied ve aryalara, Rossini'den Offenbach'a kadar geniş bir yelpazeyle dinleti sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 17:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?