5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

MEÜ öğrencilerinden kan bağışı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Kan Bağışı Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu, bir yandan insanlar için hayati bir adım atarken, diğer yandan da düzenlemiş olduğu etkinliklerle birlikte öğrenciler arasında 'kan bağışı bilinci'ni yerleştirmeye çalışıyor.

Kızılay Derneği Mersin Şubesi ile ortak çalışmalar yürüten topluluk, son olarak MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu Cumhuriyet Meydanı'nda stand kurarak, 'Gönüllü Kan Bağışı Kampanyası' başlattı. Söz konusu kampanyayla birlikte kan bağışçısı sayısını arttırmak istediklerini kaydeden Topluluk Başkanı Mehmet Küçük, bu noktada da öğrenciler tarafından gösterilen ilgiden de oldukça memnun olduklarını, kanın sürekli aranan niteliği nedeniyle de söz konusu ilginin daha da artmasını beklediklerini söyledi.

Bu yıl düzenlemiş oldukları eğitim seminerlerinin yanı sıra tiyatro gösterileri, kültürel ve sosyal etkinliklerle de kanın ve kan bağışının önemine dikkat çekmeye çalıştıklarını anlatan Küçük, Cumhuriyet Meydanı'nda kurmuş oldukları standın 5 gün boyunca gönüllü kan bağışında bulunmak isteyenlere hizmet verileceğini, aynı zamanda da kurulan Kızılay çadırlarında da bağışta bulunan öğrencilerin kan değerleri ve fiziki muayenelerinin de yapılacağı bilgisini verdi.

Bugün topluluk olarak 500 kişiye ulaştıklarını ve temel amaçlarının da öğrenciler arasında kan bağışı konusunda bir bilinç oluşturulmasının yanında düzenli kan bağışçısı kitlesi oluşturmak olduğunu belirten Mehmet Küçük, kan vermenin korkulacak bir olay olmadığı ve fizik muayenesi olumlu sonuçlanan herkesin çekinmeden kan bağışında bulunabileceğini söyledi. Küçük, "Bağışlanan her kan, yüzünü görmediğiniz ismini dahi bilmediğiniz insanların hayatını kurtaracak. Dünyada insan hayatını kurtarmaktan daha büyük bir mutluluk kaynağı olamaz" dedi.

Öte yandan, MEÜ Kan Bağışı Gönüllüleri Öğrenci Topluluğu tarafından, 10 Nisan Cuma günü, Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi A Salonu'nda lösemili çocuklar yararına bir konser gerçekleştireceği bildirildi. Son günlerin en sevilen parçalarından seçkiler sunulacağı belirtilen konserin izleyicileri arasında MEÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hematoloji ve Onkoloji Bölümleri'nde tedavi gören 10 çocuğun da yer alacağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 16:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?